Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta fondánt díszítéssel

Túrótorta fondánt díszítéssel
Túrótorta fondánt díszítéssel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek fondantból és marcipánból virágokat és figurákat készíteni. Ezért nővérem születésnapja kapóra jött, és elkészítettem ezt a tortát! :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Túrókrém

Fondánt

ajánlat

A fondant színezéséhez használhatunk gél vagy por állagú ételfestéket, valamint folyékony színezéket (ez esetben a zselatin készítésekor kell hozzáadni)! 

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fahéjat a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 C-on.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!

Túrókrém

  1. A túrót szitán átnyomkodjuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a búzadarát és végül a cukrot.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A túrókrémet és a felvert habtejszínt összekeverjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön.

Fondánt

  1. A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
  2. A zselatint elkeverjük a 6 ek. vízzel, és vízgőz fölött addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik.
  3. A mézet és a margarint hozzáadjuk, és feloldjuk benne.
  4. Ha teljesen felolvadt benne a vaj, a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük.
  6. A hűtőből kivéve keményítőn vagy porcukron nyújtjuk 2-3 mm vastagságúra (én két fólia között szoktam nyújtani, így nem ragad le és könnyebben a tortára lehet helyezni).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20x6 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Datti

Mióta szakács: 2014.04.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrótorta, fondantos túrótorta, túrótorta fondanttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szisz82
Szisz82 Thu, 2014-08-28 11:00

Nagyon szépen köszönöm! :) Aranyos vagy! :) Remélem így már menni fog mert fondantos tortát most fogok először készíteni! ;) Szép napot!
Szisz

Szisz82
Szisz82 Thu, 2014-08-28 10:46

Köszönöm szépen a gyors válaszod,remélem sikerülni fog :)
Még 1 kérdés ha nem baj,:)a krémet a torta tésztájába két részben osztottad el vagy egyszer vágtad ketté a piskótát és csak középre került a krém?

Datty
Datti / Datty Thu, 2014-08-28 10:54

Ennél a tortánál, a piskótát kihülés után kettévágtam és a közepére ment a krém. Viszont csinálhatod ugy is, hogy nem 1 piskótát készítessz,hanem 2 és akkor mind a két piskótát kettévágod és elosztod a krémet 3 felé + hagysz egy kicsit ,hogy az egész tortát vékonyan le tudd kenni. :) Bármi kérdésed van nyugodtan írj, örömmel segítek! :)

Szisz82
Szisz82 Thu, 2014-08-28 09:55

Azt szeretném kérdezni hogy ezt a krémet a torta közepébe,kettévágva is bele kell kenni és a tetejére és erre megy rá a fondant? köszi amúgy nagyon tetszik a recept,párom szülinapjára szeretném elkészíteni :)

Datty
Datti / Datty Thu, 2014-08-28 10:00

Szia! Igen ez a töltéséhez és a fondant alá is kell. A fondant alá nagyon vékonyan kend, mert ha vastag a krém a tortán körül,akkkor a fondant lecsúszhat. És tedd be a hűtőbe egy fél órára mielőtt rátennéd a fondantot,hogy a krém megdermedje! :) Jó sütögetést! :)

577
tojás 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 20 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 8 dkg
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 90 dkg
zselatin 1 ek
margarin 1 ek
méz 2 ek
víz 6 ek