Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrókrémtorta

Citromos túrókrémtorta
Citromos túrókrémtorta
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszüleim házassági évfordulójára készítettem el ezt a tortát. Az első fondant-nal bevont tortám volt, úgyhogy még nem nagyon tudtam, hogyan díszítsem, szóval ez lett belőle. Egy szeletet is le akartam fényképezni, de sajnos a gép otthon maradt, és nagyiéknak nincs digitális gépük, szóval csak így van róla képem. Finom, frissítő, nem túl édes torta lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha nem akarunk a fondant-nal bajlódni, díszíthetjük citromkarikákkal is, vagy bevonhatjuk fehér csokival.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét habosra verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Egy tortaformában elsimítjuk, és kb. 25 percig sütjük előmelegített sütőben.
  4. Miután kihűlt, három részre vágjuk.
  5. A krémhez elkészítjük a pudingot a leírás szerint, de csak 4 dl tejjel.
  6. A túrót elkeverjük a porcukorral és a 2 db citrom levével és héjával, majd ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a túrót. Hozzátesszük az 1cs zselatin fix felét, és elkeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt zselatin fix segítségével, és óvatosan beleforgatjuk a túrós-pudingos krémbe.
  8. A legalsó piskótalapra rákenjük a krém kicsit kevesebb, mint a felét, majd ugyanígy a második lapra is úgy, hogy maradjon a torta külső részére is a krémből.
  9. Miután összeállítottuk a tortát, kinyújtjuk a fondant-t, és ráhelyezzük a tortára. A megmaradt fondant-ból díszíthetjük a tortát. (Ahhoz, hogy jól összeérjenek az ízek, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 976
elküldve: 9
receptkönyvben: 386
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Meme

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fondant-nal bevont citromos túrótorta

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

graszta
graszta Tue, 2012-06-19 17:05

Kedves Meme!

Még pár kérdés: a fondant porcukorból, vagy pillecukorból készült?
Esetleg bolti volt?
A bolti melyik csoportba tartozik? Egyáltalán az miből készül?
Még mindig bizonytalan vagyok a fondant végett, mert íazt én saját magam szeretném elkészíteni, és így átgondolva lehet hogy a bolti más alapanyagból készült, vagy más technikával ezért nem oldja azt a tejszín.

Elnézést, hogy ilyen bizonytalan vagyok, de tényleg szeretném, ha sikerülne.
:$

Válaszodat ismételten köszönöm!

Meme
Meme / Meme Fri, 2012-06-22 07:45

Kedves Graszta!

Porcukorból készítettem ennek a receptnek a segítségével http://kiskukta.blogspot.ch/2010/04/nyujthato-fondant-keszites-kepekben....
Boltival még nem próbáltam, mivel szerintem nem igényel sok időt otthon elkészíteni és jóval olcsóbban meg lehet úszni.:) Ezért sajnos nincsenek tapasztalataim a bolti fondanttal kapcsolatba, őszintén megmondom, nem tudom miből készítik.
Szerintem bízhatsz ebben a receptben, mármint a fondant receptben, mert én tényleg nagyon sokszor használtam már és csak tejszínes tortákkal, de semmi probléma nem volt vele. Bár szerintem azért, mert direkt nem nyújtottam olyan nagyon vékonyra. Így meg lehet előzni a bajt.:)
Remélem elkészíted!!
Üdv, Meme

graszta
graszta Fri, 2012-06-22 09:38

Kedves Meme!

Júj, nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Ezt a fondantot fogom akkor elkészíteni.

Igazán aranyos Tőled, hogy ilyen önzetlenül segítesz!
Köszönöm!
:)

Meme
Meme / Meme Fri, 2012-06-22 10:14

Kedves Graszta!

Igazán nincs mit!! Nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni, és, hogy örömöd leled a torta elkészítésében, mert hát az is fontos ;)

graszta
graszta Tue, 2012-05-29 19:46

Fú gyönyörű ez a torta, és a hozzávalókból ítélve, az íze is csak tökéletes lehet.
Viszont szeretnék kérdezni valamit. Lehet, hogy butaságnak tűnhet, de szeretném ezt a tortát elkészíteni, és nem szeretnék hibázni.
Szóval több helyen is azt olvastam, hogy a tejszínes krémek oldják a fondantot, itt viszont azt látom hogy tejszín is, és fondant is.
Hogyan működik ez?

A választ előre is köszönöm szépen!

Meme
Meme / Meme Tue, 2012-05-29 21:00

Kedves graszta!
Egyáltalán nem butaság, amit kérdezel én is olvastam erről. Viszont én a legtöbb tortát amit készítek, tejszínes krémmel készítem és még nem volt gond a fondant bevonattal. Bár igen én is tudom, hogy elvileg oldja, de szerintem ha nem nyújtod annyira vékonyra nem lesz baj. Ha mégsem vagy biztos benne, hogy sikerülne, nyugodtan helyettesítheted marcipánnal, szerintem az finomabb is:). A fondant annyival jobb, hogy könnyebb vele dolgozni legalábbis számomra.
Sok sikert a torta elkészítéséhez!
üdv, Meme

graszta
graszta Tue, 2012-05-29 21:08

Kedves Meme!

Köszönöm szépen a válaszod, nagyon sokat segítettél!
Ebben az esetben maradok a fondantnál!
:)

lilocico
lilocico Mon, 2011-08-08 14:19

Köszönöm a valaszodat legközelebb így fogom csinálni. :)

lilocico
lilocico Fri, 2011-07-29 18:12

Szia!
megmondod légyszi, hogy honnan tudom , hogy mennyi fondant kell a torta bevonásához, hogy tudjam, hogy mennyit kell sárgára színeznem?

Meme
Meme / Meme Mon, 2011-08-08 14:09

Kedves lilocico!
Igazàbol attol fugg, hogy mennyi viràgot, vagy diszitèst igènyel a torta, amit elkèpzeltèl, sajnos dkg-ra nem tudnàm megmondani ès most nem tudom lemèrni, mert kulfoldon vagyok. Viszont szerintem csinàlhatod ugy, hogy eloszor elkèszited a diszeket ès azutàn ami megmaradt beszinezed a kivàlasztott szinnel. Remèlem nem tul kèson vàlaszolok. Sok sikert!

Pipipipőke
Pipipipőke Sat, 2011-07-23 15:32

amúgy megsütöttem, és ezzel a krémmel - állati finom lett. bár a citrom nem dominált annyira, amennyire vártam. :)

Gittus
Gittus / Gittus Fri, 2011-07-22 09:00

Kedves Dóri!

Elkészítettem a tortát, nagyon finom lett, ez volt a szülinapi tortám, ha nem haragszol meg érte, az enyémet is feltenném, persze Rád hivatkozva!

Meme
Meme / Meme Mon, 2011-08-08 14:03

Kedves Gittus!
Elnèzèst, hogy csak most vàlaszolok, làttam màr megkaptad a vàlaszt a kèrdèsedre, amit nagyon is koszonok Kiltehnek :) Dehogy haragszom, nyugodtan tedd csak fel, nagyon orulok neki hogy jol sikerult ès az èn receptemet vàlasztottad:).

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2011-07-22 09:36

Jajj nem az én tortám, Meme receptje, én csak sűrűn alkalmazom az ő receptjét.:P
Most is épp az készül. Azért örülök neki, hogy sikerült.:))

Gittus
Gittus / Gittus Sun, 2011-07-17 09:51

Kedves Meme!

Nagyon szép a tortád és a túrókrém is jól hangzik. Szeretném elkészíteni , csak az lenne a kérdésem, hogy a krém állaga milyen? Elég kemény lesz? Mert tudtommal a fondant tortába keményebb krém kell, nehogy szétcsússzon.
Válaszodat előre is köszönöm!

Gitta

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2011-07-22 08:15

Szia!
Bocsánat, hogy én válaszolok, de ma kb 10x készítem el ezt a krémet fondantos tortához. :))
Ha megcsináltad a tortát és a krémmel átkented, utána tedd be a hűtőbe egy fél órára, annyi idő alatt kissé megdermed, így pont tökéletes az állaga mire ráteszed a fondandot. Nem csúszik szét, nekem eddig mindig jól sikerült, bár én zselatin lapot szoktam feloldani kis citromlében és azt adom hozzá, nem zselatin fixet, biztos ami biztos. :) Remélem tudtam segíteni!
Dóri

Pipipipőke
Pipipipőke Thu, 2011-05-12 12:45

no, remek kis hozzászólások, biztos jó lesz. mekkora formában kell sütni?

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-04-09 19:56

Megsütöttem, csodás volt. Féltem nagyon a fondant-tól, hogy esetleg nagyon édes lesz vele, de a krém fanyarságával tökéletes volt. Ezt fogom sütni barátnőm születésnapjára is 2 hét múlva. Nagyszerű.:)

Meme
Meme / Meme Sun, 2011-04-10 11:35

Kedves Kilteh!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett. Sok sikert a következő sütéshez is:)

Meme
Meme / Meme Thu, 2011-05-12 13:11

Kedves Pipipipőke:)
26 cm-es tortaformában szoktam sütni. Bátran készítsd el, remélem ízleni fog:)
üdv, Meme

Pipipipőke
Pipipipőke Thu, 2011-05-12 13:20

csúcsszuper! köszi. az az igazság, hogy már azon töröm a fejem, hogy a tejből kb 30-50ml-t csalok le, meg a citrom levet, és helyette pár szem epret zúzok bele. viszont a külsejére porcukorral kikevert vajkrémet teszek, pár csepp színezővel(piros gél). most eperinvázió van. szivem szerint szeletelném bele, de nem merem - előző nap szeretném elkészíteni a tortát. :) ugyanis a 3. éves lányom rendelt: szívecskés kitty torta kell neki. de enni nem szeret, remélem, így a szinekkel ráveszem majd, hamár ennyit bíbelődök vele. bár most hogy írok lehet maradok az eredetinél csak megszinezem a krémet. nagy dilemma ez. :)

Meme
Meme / Meme Thu, 2011-05-12 14:31

Biztos finom lenne úgy is ahogy elgondoltad, csak akkor már egész más neve lesz a tortának:D. De szerintem érdemes kipróbálni, azért valósítsd meg az ötleted, mondjuk ha nem is most hanem legközelebb:) Sok sikert a tortakészítéshez ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-16 12:49

Köszi, megpróbálom, novemberben bevállaltam egy Barbie-tortát a kislányomnak, ahhoz pedig elengedhetetlen a marcipán szoknya:-)

Mindenképpen beteszem ezt a tortát a karácsonyi repertoáromba!!!

Mégegyszer köszi:Julcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 08:46

Megsütöttem, és fenomenális lett!!!!!
Köszi mindent, az a krém benne.... :-))) Isteni!

Én marcipánbevonattal csináltam, ami szépre nem éppen, de annál finomabbra sikerült!

Ha valaki tudja hogyan kell a marcipánt kinyújtani úgy hogy ne ragadjon le és ne szakadjon szét?!
Nagyon megköszönném!!!

Üdv:Julcsi

Meme
Meme / Meme Sat, 2010-10-16 12:19

Kedves Julcsikácska!
Örülök a sikerednek, remélem máskor is elkészíted;). A marcipánnal kapcsolatban az a lényeg, hogy porcukrozd be a felületet amin kinyújtod, plusz a nyújtófát is, de a marcipánra is nyugodtan mehet egy kis porcukor:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-24 17:46

szia!
elkészítettem a tortát,nagyon finom,de a fondanttal nehezen boldogultam :D mindenhol azt olvasom hogy egyszerű elkészíteni,de nekem még se ment. a nyújtásnál lyukacsos lett és leragadt. elég csúnyácska lett,szomorú is vagyok miatta,de az íze kárpotól.
köszönöm a receptet :)

Meme
Meme / Meme Fri, 2010-09-24 18:40

Szia D.!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted a tortát és, hogy jól sikerült. A fondanttal nekem is volt egy kis gondom, először, mikor kinyújtottam és rá akartam tenni a tortára, szétszakadt, de újra próbálkoztam, gyúrtam még hozzá egy kis vajat és jobban beporcukroztam a felületet ahol nyújtottam és másodjára már sikerült, persze nem lett tökéletes. Próbáld meg legközelebb, hogy jobban beporcukrozod a felületet amin kinyújtod a fondantot és ne legyél szomorú amiatt, hogy elsőre nem lett tökéletes. Következő alkalommal már biztos könnyebb lesz.:)
üdv, emese

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-15 08:50

Huha ez nagyon szép:) gratulálok hozzá. a fondantot te készítetted?
miylen szinezőt raktál bele hogy iylen szép sárga lett?

Meme
Meme / Meme Wed, 2010-09-15 18:30

Köszönöm szépen:) Igen, én csináltam, Kiskukta oldaláról való a fondant receptje.
Az ételfesték a cora-ból van, Herbavit ételfesték a neve és citromsárga színben vettem. Egyébként a Lehel piacon is lehet kapni.
üdv, Emese

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2010-08-30 09:15

Szia Meme!

Szép a torta, csinos a díszítés! Szeretem a citromos sütiket. :)) Sütőpor nem kell a piskótába??

Meme
Meme / Meme Mon, 2010-08-30 10:46

Kedves Ruszkicsaj!
Köszönöm szépen, próbáld ki, mert nagyon finom. Nem kell sütőpor a tésztába, mert a habbá vert fehérje miatt sütőpor nélkül is szépen megnő. Csak ugye arra kell figyelni, hogy ne nyisd ki a sütőt miközben sül, csak a vége felé, mert összeeshet.
Üdv, Emese

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2010-08-30 13:02

Szia Emese! Gyönyörű ez a torta és biztos nagyon finom is! Imádom a túrót, hát még ha együtt van a citrommal. Tuti fincsi! Rá kell szoknom a sütemény sütésre is (csak néha sütök), mert ezt ki kell próbálnom. Majd megírom, h. milyen lett. Szép napot: "makkermanó"!

Meme
Meme / Meme Tue, 2010-08-31 12:49

Kedves Gabriella!
Mindenképpen próbáld ki, mert tényleg finom és várom, hogy milyen lett.
üdv, Emese

475
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
porcukor 12 dkg
citrom 2 db
zselatinfix 1 csomag
cukorfondant 50 dkg