r
Nosalty Logó

Kókuszos-tejszínes túrókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-tejszínes túrókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 7658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Túrókrém

Fondant

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2743 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.6 g
  • Cukor
    900 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 7658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Fondant

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük.
  4. A liszt felét, a sütőport, a sót és a kakaót a keverékbe szitáljuk, és egy fakanállal alaposan összedolgozzuk. Ha a massza túl sűrű, egy kanálnyi meleg vízzel hígíthatjuk. A maradék lisztet is beleszitáljuk, és azzal is összekeverjük.
  5. A masszát kerek sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, óvatosan félbevágjuk és betöltjük a túrós-kókuszos krémmel.

Túrókrém

  1. A tejszínt a porcukorral kissé felverjük. Ezután óvatosan adagolva hozzáöntjük a habfixálót, és addig keverjük tovább, míg megfelelő keménységű habot nem kapunk.
  2. A túrót a kókuszreszelékkel szintén elkeverjük
  3. Végül a túrós keverékhez óvatosan hozzáadjuk a habtejszínes egyveleget.

Fondant

  1. Egy nagyobb keverőtálba kimérjük a porcukrot.
  2. A zselatint elkeverjük a vízzel, és vízgőz felett elkezdjük melegíteni. Vigyázzunk, ne forraljuk fel, csak melegítsük!
  3. A meleg keverékhez hozzáadjuk a vajat és a mézet. Majd az egészet hozzáöntjük a porcukorhoz.
  4. Elkezdjük kézzel gyúrni, mintha tésztát gyúrnánk. Legyünk kitartóak, beletelhet néhány percbe mire elérjük a megfelelő állagot. Mivel én torta bevonására készítettem, lágyabbra hagytam a fondantot.
  5. Végül csomagoljuk frissentartó fóliába, zacskózzuk be, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 6 órát pihenni.
  6. Pihentetés után gyúrjuk jól át (én ilyenkor 1 evőkanálnyi vajat dolgozok bele, hogy jó rugalmas és könnyen nyújtható legyen a massza.)
  7. Miután jól átgyúrtuk, helyezzük porcukorral vagy keményítővel VÉKONYAN megszórt deszkára, és nyújtsuk megfelelő méretűre. Ez a mennyiség bőven elég egy 25 cm átmérőjű torta befedésére (nekem még maradt is ki).
  8. Végül helyezzük a tortára és igazítsuk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4468
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta az egyik kedves barátom születésnapjára készült. A torta tetején lévő mini túrórudik nem képezik a recept részét. Dekoráció miatt készítettem. A túrórudi receptjét és a hozzávalóit megtaláljátok az oldalamon.

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Fondant

Címlapról ajánljuk

További cikkek