r
Nosalty Logó

Epres-túrós charlotte Malackától

Malacka
Epres-túrós charlotte Malackától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

826
Kalória
31.1g
Fehérje
102.8g
Szénhidrát
32g
Zsír
201.9g
Víz
282.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
79.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7859.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    514.2 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1009.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 4130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  3. Mikor kész, nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük. Amíg hűl, megcsináljuk a krémet.
  4. A tejszínt egy kicsit felverjük (nem kell keményre, csak azért legyen tartása), hozzákeverjük a túrót és a cukrot. Minél tovább keverjük, annál krémesebb lesz.
  5. 1,5 dl tejet vagy gyümölcslét meglangyosítunk, és elkeverjük benne a zselatint, összekeverjük a túrós krémmel.
  6. Belekeverjük a kis kockákra vágott gyümölcsöt.
  7. A piskótatekercset megkenjük lekvárral és feltekerjük, kb 1 cm-es darabokra vágjuk.
  8. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal (nálam ez egy habüst), beletesszük a felszeletelt piskótatekercset 90%-át, beletesszük a krémet, és lefedjük a maradék piskótatekercset.
  9. Pár órára hűtőbe tesszük, de egy éjszaka sem árt neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a süti amilyen bonyolultnak néz ki, annyira egyszerű:) Szóval azok, akik már egy piskóta sütésével megbirkóztak, gond nélkül elkészíthetik.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek