r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes gyümölcstorta

NS
Vaníliakrémes gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

437
Kalória
11.5g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
60.4g
Víz
113.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
28.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.6 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A szokásos módon megsütjük a piskótát.
  2. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, és vékony szeletekre metéljük.
  3. Fóliával kibélelünk egy tálat, és belerakjuk szorosan egymás mellé a tekercseket. (Tetejére is hagyunk piskótát, amivel majd betakarjuk.)
  4. A krémhez 4 dl tejben a krémport a cukrokkal együtt pudinggá főzzük. A maradék tejben föloldjuk a zselatint. Fölverjük a Hulalát habnak. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a zselatint és a tejszínhabot.
  5. Beleöntjük a krémet a tálba rétegezzük, a gyümölccsel felváltva, majd betakarjuk az egészet a maradék tekercsekkel. (Gyorsan kell dolgozni vele, nehogy hamarabb megkössön a zselatin!)
  6. Hűtőben dermedésig kell hagyni. Tálaláskor tányérra borítjuk, és szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A család egyik kedvence, bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthető.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek