Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zucotto

Zucotto
Zucotto
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különleges név keltette fel a figyelmemet erre az igazán finom és különleges olasz desszertre. Nem egy bonyolult süti, de elmegy vele az idő, mire kitaláljuk, hogy melyik a legalkalmasabb edény az elkészítéséhez.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A képen látható sütemény egy kisebb adag, ne tévesszen meg senkit!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a margarint és a kissé felvert tojásokat.
  2. Alaposan összekeverjük, és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  3. A 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul.
  4. A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. Egy 1 liter űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült tésztából kivágunk egy korongot, és félretesszük.
  6. A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve darabjaival. A tésztát- a félretett korongot is- meglocsoljuk konyakkal.

A töltelékhez

  1. A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habba beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát.
  2. A tetejét lefedjük a tésztakoronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat helyezünk.
  3. A zucottot 6-8 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  4. Tálalás előtt tálra borítjuk. Díszítésként megszórhatjuk porcukorral, kakaóporral, vagy dekorálhatjuk cseresznyével is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 500
elküldve: 7
receptkönyvben: 233
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1155 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz torta, tejszínes-meggyes töltelékkel töltött torta, töltött kupola süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BeePoo
BeePoo / BeePoo Sun, 2014-06-22 18:36

Mikor először csináltam én is így jártam, de azért így sem ment kárba krém, megettük kiskanállal :) Utána másik edénybe állítottam össze, és az már működött. :) próbáld te is másik tálba készíteni.

623
margarin 12 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1.5 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
nádcukor 12 dkg
tojás 2 db
konyak 3 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 3 dkg
mandula 6 dkg
cseresznye 25 dkg
étcsokoládé 6 dkg