r
Nosalty Logó

Zöldbabfelfújt 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Zöldbabfelfújt 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3155 micro
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot forró, ételízesítős vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, összekevejük a tojások sárgájával és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot és a lisztet.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük és lazán az előbbi zöldbabos egyveleghez keverjük.
  4. Kivajazott és lisztezett tortaformába tesszük a keveréket, majd megszórjuk a reszelt sajttal éskb. 200-220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen megpirul. Ez kb. 30 perc.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14947
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

A sárgaborsólisztet az íze és a színe miatt szeretem, természetesen fehérliszttel is el lehet készíteni a receptet. Köretnek én zöldségeket ajánlok, de anélkül is elég laktató. Amennyiben friss babból készítjük az ételt, abban az esetben 60 dkg mennyiségű babot használjunk és kicsivel tovább főzzük, mivel a főzés során kicsit összeesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig a 90 napos diétával küzdök és a főzeléket már nagyon unom, ezért gondoltam, hogy készítek valami "keményebbet". Ezt a receptet keményítőnapra készítettem el, igaz van benne némi fehérje is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek