Túrós-sárgabarackos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
31g vaj224 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
90 kcal
-
94g finomliszt341 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
13g tej7 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
3g margarin18 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tetejére
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1098
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g aszalt sárgabarack362 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g tej28 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tetejére
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4388
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
9.4g vaj67 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
18.8g tehéntúró28 kcal
-
11.3g aszalt sárgabarack27 kcal
-
28.2g finomliszt103 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.8g margarin5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A tetejére
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
329
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.7 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
1098
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 189.8 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6532.1 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1368 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 2420 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.8 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 366.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 1070 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3503 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
4388
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.5 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
6 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
25 dkg tehéntúró
-
15 dkg aszalt sárgabarack
-
37.5 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
5 ek tej
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek margarin
-
1.5 csapott ek finomliszt
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk.
- A puha vajat vagy margarint habosra keverjük, apránként belekeverjük az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és az aromát, krémmé keverjük.
- Egyenként alaposan eldolgozzuk benne a tojásokat, majd hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót is.
- A sütőporos lisztet átszitáljuk és a tejjel felváltva, két adagban a vajas krémbe keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot is.
- A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és kihűtjük. Befejezésül porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 23005
- Feltöltés dátuma: 2012. március 18.
Ajánló
Elég sűrű lesz a massza, de ne ijedjünk meg tőle, szépen meg fog sülni és finom puha lesz a kuglóf. :) Aki szereti a mazsolát, bővítheti a hozzávalókat 10 dkg-nyival és a sárgabarackkal együtt keverje a tésztába.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Rákaptam a kuglóf sütésre, egyiket készítem a másik után. :) Nagyon finom recepteket találtam itt is, és most gazdagítanám a listát ezzel a recepttel, amit az egyik sütis könyvemben találtam.