Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós kuglóf KönyvParfétól

Túrós kuglóf KönyvParfétól
Túrós kuglóf KönyvParfétól
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastad már Böszörményi Gyula, Leányrablás Budapesten című könyvét? Ha nem, pótold, mert nagyon jó olvasnivaló! A regényben egyszer említésre kerül a kuglóf, de ha nem olvastam volna, akkor is ezt az ételt választanám a könyv mellé. A kuglóf egy igazi, békebeli sütemény, mely a 19. század végi és a 20. század eleji polgári konyhák klasszikusává avanzsálódott. A nagyanyáink nosztalgikus receptjei többnyire élesztővel írják, én most egy egyszerűbb és gyorsabb verziót hoztam. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon, ahol még sok más olvasnivalót és finomságot találsz. A Facebookon is fent vagyok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Eztán mehetnek bele a tojások, és szépen összedolgozzuk a keveréket.
  2. Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, és apránként adagolva a citromos masszához keverjük. A végén belemegy a túró. (Ne keverjük el nagyon, hogy maradjanak benne nagyobb túró darabkák.)
  3. A kuglófformát jól kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd mehet bele a keverék. 180 fokon, legalább 50 percig sütjük.
  4. Langyosra hűtve szépen szeletelhető, de nálunk melegen is hamar elfogy a fele. Amellett, hogy finom és isteni illata van, egy igazi aduász, mert ehetjük reggelire, ebédre és vacsorára, könnyen szállítható és variálható. Ezek mellett ünnepi desszertként is megállja a helyét és igazán mutatós édesség.
  5. Tipp: Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük olvasztott tej/étcsokival. A tésztájába szórhatunk mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 560
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kuglóf túróval, kuglóf élesztő nélkül, túrós kuglóf sütőporral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

602
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
zsemlemorzsa 2 ek