r
Nosalty Logó

Túrós rétes muffin Katharosz konyhájából

Katharosz
Túrós rétes muffin Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

600
Kalória
29.7g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
111.7g
Víz
116.9g
Koleszterin
697.5mg
Élelmi rost
39g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.2 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808.8 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. Simára keverjük a tejet a liszttel és a tojások sárgájával, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ezután ízlés szerint cukrozzuk, vanília aromával ízesítjük, végül hozzáadjuk az előzőleg beáztatott és leszűrt mazsolát, hűlni hagyjuk.
  3. Ha kellően lehűlt, beleforgatjuk a túrót.
  4. Közben olvasztott vajjal kikenjük a muffinsütőt. A réteslapokat egyesével négyzetekre vágjuk, megkenjük olvasztott vajjal, majd kibéleljük a mélyedéseket, egy-egyformába 4-5 db kerüljön.
  5. A tojások fehérjét egy csípet sóval kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk.
  6. Megtöltjük a mélyedéseket, és 180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
  7. Rácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
  8. 12 db lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, gyorsan elkészülő csemege. Mivel a hétvégéről megmaradt egy fél csomag réteslapom, így nem volt kérdés, mi lesz a mai édesség.

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...