r
Nosalty Logó

Túrós lepény almával

Ligeti Károly
Túrós lepény almával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

735
Kalória
23.9g
Fehérje
80.1g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
132.5g
Víz
113.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
26g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 8802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14299.9 g
  • Cink
    2611 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    2354 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    4867 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    86 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    961.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1097 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3186 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 8802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.
  2. Egy nagy tepsi aljába kézzel benyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
  4. A kissé meghűlt tésztát megszórjuk búzadarával, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben aranybarnára sütjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30

Hogy ne mindig csak túrós legyen a lepény, egy kevés gyümölccsel fel lehet dobni, és ha már alma, akkor fahéj is.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...