r
Nosalty Logó

Túrós kifli ahogy Földi eper készíti

NS
Túrós kifli ahogy Földi eper készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kiflihez

A tetejére

599
Kalória
18.6g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
59g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflihez

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3038 g
  • Cink
    650 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    500 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A kiflihez

  1. Kiolvasztjuk szobahőmérsékleten a tésztát, majd elfelezzük.
  2. Lisztezett gyúrótáblára helyezzük, a tésztát is jól lelisztezzük, majd kinyújtjuk addig, míg legalább 30x35 cm-es formát kapunk. Ne legyen túl vékony, mert könnyen elszakad, gyakran lisztezzük is.
  3. Miután kinyújtottuk, vizszintesen három sort és függölegesen négyet-ötöt vágunk belőle úgy, hogy 15 kocka legyen.
  4. Kikavarjuk a tölteléket: a túrót villával jól áttörjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, 1/2 citrom levét és a vaníliát.
  5. Minden kockára kis halmot teszünk, amiket a végén elkenegetünk a tésztán.
  6. Mikor kész a "töltelékezés", az alsó sarkánál felcsavarjuk úgy, hogy kis tekercset kapjunk, majd kiflivé formáljuk.
  7. Mindkét tésztával egyformán bánunk el, a krémet úgy alakítjuk, hogy egy kockára kb. egy teáskanálnyi töltelék jusson.
  8. Tojásfehérjével mindegyik tetjét megkenjük.
  9. Sütőpapirral kibélelt tepsiben 20 percig vagy pirosodásig sütjük.
  10. Tálaláskor vaníliával elkevert porcukrot hintünk rá. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a süti több forrásból készült, de az ötlet saját. Az íze nagyon bejött a családnak, töltelékként lekvárt, kakaós krémet is használhatunk!

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek