r
Nosalty Logó

Mille feuille - ezer lapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Mille feuille - ezer lapos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 2067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alap

Krém

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. A leveles tésztát tekerjük ki a papírból, szórjuk meg a porcukor felével. Egy sodrófával gyengéden hajtsunk át rajta párszor, így a cukor rátapad a tésztára. Óvatosan, hogy ne nyúljon nagyobbra a tészta.
  2. Fordítsuk át a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és a sodrófával gyengéden, újra hajtsunk át rajta párszor. Széltében, egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt tegyük át egy tepsire. Tetejét takarjuk le egy másik sütőpapírral. A sütőpapír tetejére helyezzünk egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. Így nem hólyagosodik fel sütés közben a tészta és igazán ropogósra sül.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben süssük 20 perc alatt szép aranybarnára. Ha kész, vegyük le a tetejéről a tepsit, a sütőpapírt, és még melegen egy recés késsel vágjuk a lapokat 6 egyenlő részre. Óvatosan, az alsó papírral együtt, sütőrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. 6 lap kivételével kenjük meg őket krémmel, rakjuk ki a félbevágott eperrel. Emeljük rá óvatosan 6 töltött lapocska tetejére a másik 6 töltött lapocskát, ezek tetejére a félre tett 6 lapocskát, és szórjuk meg egy kevés porcukorral. Ezt csak közvetlen tálalás előtt végezzük el, mert a lapok magukba szívják a nedvességet, és nem lesznek jó ropogósak.

Krém

  1. A cukros pudingot keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, és lassú tűzön sűrítsük be a többi tejjel. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vanília kivonattal alaposan habosítsuk fel, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
  2. Az epret alaposan mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk őket félbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1494
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény a franciák legendásan híres krémese. Leginkább vaníliás krémmel és mandulával készül, könnyű, krémes, ropogós desszert, de előszeretettel készítik a gyümölcsös változatot is. Nagyon hamar, könnyen elkészíthető a készen kapható leveles tésztának köszönhetően.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek