r
Nosalty Logó

Túrós kalács Katharosztól

Katharosz
Túrós kalács Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

694
Kalória
28.8g
Fehérje
109.1g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
103.3g
Víz
132.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
42.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6357.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    654.6 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval, a tejet kissé meglangyosítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
  2. (Én a kenyérsütő gépemmel végeztem a dagasztást, először a nedves hozzávalókat raktam bele, azután a szárazat. Az egész tejet itt sem öntöttem egyszerre bele, csak adagokban, hogy ne legyen rögtön nagyon híg.)
  3. Ha kész a tésztánk, az - az összeszedi magát, ketté osztjuk, és letakarva megkelesztjük.
  4. Ha porélesztőt használunk, tovább tart ez a művelet, lassabban kel. Ha friss élesztőt használunk, kevés cukros tejbe felfuttatjuk előtte.
  5. Egy tepsit vajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  6. A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, rákenjük a fele tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis rész szabadon maradjon.
  7. Ezután három üres részt ráhajtunk a túrós részre úgy, hogy először a két végét, majd az egyik hosszabbat is, és feltekerjük óvatosan, mint a bejglit szokás, kicsit nyeklik-nyaklik, mivel a túró lágy.
  8. Tepsibe rakjuk, és a másik tésztával is így járunk el, letakarva kb 30 percig pihenni hagyjuk. Sütés előtt lekenjük kissé meglazított tojásfehérjével, majd hústűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a sülés alatt.
  9. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 percig, felűről a harmadik rácsra tegyük a tepsit.

Töltelék

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citrom aromát, narancslét, reszelt citromhéjat és az előzőleg rumaromás meleg vízben áztatott, lecsepegtetett mazsolát, majd összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a túróba forgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem a kalácsokat, és egy túrós még hiányzott a gyűjteményemből, elég régóta kipróbálásra várt ez a recept. Mivel sikert aratott nálunk, most bekerült  a családi kedvencek közé. Kiváló uzsonna sütemény. Forrás: egy régi újságból kiollózva.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...