r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától

Iluska
Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

892
Kalória
22.6g
Fehérje
156.2g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
40.2g
Víz
86.5g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
31.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3083.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    781.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 4462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk. Sima tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  2. Mikor megkelt, 4 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm-vastagságúra, összekeverjük a kakaót, fahéjat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elosztjuk 4 felé, és mindegyik kinyújtott lapot megszórjuk vele. Feltekerjük, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  3. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép, világos barnára. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Aki egyszer készít kelt tésztát, és ráérez az ízére, az megszereti, és máskor is akar majd csinálni...... csak bele kell vágni!!! :-))))

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek