Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától

Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától
Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki egyszer készít kelt tésztát, és ráérez az ízére, az megszereti, és máskor is akar majd csinálni...... csak bele kell vágni!!! :-))))

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Így készítem a kelt tésztát, bár itt mások a hozzávalók.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk. Sima tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  2. Mikor megkelt, 4 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm-vastagságúra, összekeverjük a kakaót, fahéjat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elosztjuk 4 felé, és mindegyik kinyújtott lapot megszórjuk vele. Feltekerjük, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  3. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép, világos barnára. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
741 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tészta kakaósan,fahéjas-kakaós kalács,fahéjas tekercs,foszlós kalács,kakaós kalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillagharcos
Csillagharcos Wed, 2017-09-27 17:30

Szia! Elkészítettem! Azért akadt meg rajta a szemem, mert van itthon szőlőmagolaj, aminek egyébként nagyon különleges, egészen misztikus és nemes íze van.
Maga a kelt tészta elég jó lett, pedig nem vagyok gyakorlott benne.
Sajnos, a töltelék nagyon kevésnek, száraznak és keserűnek bizonyult, távolról sem lett ilyen fincsi, gusztusos és szaftos, mint a képen. Nem kell a töltelék alá pl. vaj vagy valami? Üdv!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2017-09-28 15:02

Szió!
Örülök,hogy jól sikerült a kelt tésztád!!!Nekem megolvadt sülés közben a töltelék,és nem lett száraz.
Viszont ahogy nézem.....lehet,több tölteléket tettem bele,mint amennyit írtam...(javítom!!)
Remélem azért nem szegi kedved,a többi receptem megnézése!!!??? :-))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-08-26 17:27

Tetszik a kakaós,fahéjas recept,de megkérdezném,hogy szölöolajhelyett lehetne esetleg más olajat használni? Köszönöm,ha válaszol! <3

892
tej 5 dl
cukor 7 dkg
finomliszt 80 dkg
tojás 1 db
1 csipet
tejföl 3 ek
friss élesztő 2 dkg
szőlőmagolaj 5 ek
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
fahéj 3 teáskanál
porcukor 7 ek
vaníliás cukor 1.5 csomag
tojássárgája 1 db