r
Nosalty Logó

Túrós gyümölcsbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Túrós gyümölcsbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    144 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    66 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.8 g
  • Cink
    1436 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    1109 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    138 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    662 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 4335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát süssük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük.
  3. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  6. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is.
  8. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.
  9. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk.
  10. Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
  11. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával, és másnapig tovább hűtjük.
  12. A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 39888
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Ajánló

Én szoktam más gyümölcsökkel is készíteni, ami éppen van, friss vagy konzerv, és a citrom levét is bele lehet tenni a krémbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű torta.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek