Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós gyümölcsbomba

Túrós gyümölcsbomba
Túrós gyümölcsbomba
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű torta.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

ajánlat

Én szoktam más gyümölcsökkel is készíteni, ami éppen van, friss vagy konzerv, és a citrom levét is bele lehet tenni a krémbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát süssük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat  a cukorral jól kikeverjük, majd a  kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit papírral bélelünk, és a tésztát beleöntjük. 
  3. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, egy konyharuhába felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a túrót áttörjük, és a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítjük.
  6. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, és a túróhoz adjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz adjuk azt is.
  8. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az  ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe. 
  9. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk.
  10. Egy kb. 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet.
  11. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, beborítjuk a maradék piskótával,  és másnapig tovább hűtjük.
  12. A formából óvatosan kiborítjuk, és díszíthetjük tetszés szerint.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 628
elküldve: 14
receptkönyvben: 534
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ananászos-lekváros piskótabomba, ananászos charlotte

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2014-05-08 11:39

Anyák napjára készítettem el ezt a finomságot.Őszibarackkal és saját készítésü sárga-őszibarack lekvárral készült. Mit mondjak...a hatás nem maradt el. Már megrendelte a család a legközelebbi összejövetelre. Köszönjük a receptet. Üdv: Cili

szilagyigizella
iziababa / szilagyigizella Wed, 2011-12-21 07:41

Nagyon finom lett a süti az unokáim mikor ették csak annyit tudtak mindig mondani nyámi nyámi ez azt jelenti,hogy isteni.Köszönjük a receptet:Üdv Gizus.

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2011-12-21 16:12

Nagyon örülök, hogy ízlett a gyerekseregnek. Nálunk is imádják. Jó nézni őket amikor eszik, mert én akkor vagyok boldog, ha mindenkinek tetszik, amit sütök-főzök.
Boldog, Békés Karácsonyt kívánok, és jó sütögetést. Én már elkezdtem.
Márti

Raliz
Raliz Thu, 2011-11-17 20:40

:-))Nah én megsütöttem és tettem bele nem olyan rossz mondjuk nem vagyok nagy sütő ez az első piskóta teklercsem:-))

Mártika2
Márti / Mártika2 Fri, 2011-11-18 14:03

Gratulálok! Én már próbáltam annyiszor, soha nem lett jó, letettem róla. Egyszerűbb megvenni, és akkor csak a tetejére kell piskótát sütni, de azt már nem kell tekergetni.

Mártika2
Márti / Mártika2 Thu, 2011-11-17 18:51

Nem szükséges, mert piskóta tekercsről van szó, de tehetsz bele. Egyébként én nem szoktam a tekercset megsütni, veszem. Még soha nem sikerült a tekercs.

aszfaltvirág
aszfaltvirág Sun, 2011-10-16 17:20

Ez az igazi Charlotte !! Én lekváros piskotatekercsel készítem mint fent, de sürü csokipudinggal töltöm meg.

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Sun, 2011-10-09 07:37

Szia!
Múlt hétvégén megcsináltam a bombát. Nagyon finom, nagyon mutatós. Egy kérdésem van csak. Én a zselatinnal valahogy mindig hadilábon állok, és most sem tudtam igazán, hogy a 20 g-os zselatinból kell kettő, vagy a kisebb kiszerelésből? Köszönöm előre is a válaszod:Ági

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2011-10-11 21:18

Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de festés volt nálunk, és nem volt gépem sem ,meg időm sem.
Szóval és 10g-os zselatint szoktam venni, és abból teszek bele 2 csomagot. Ezt én kísérleteztem ki, mert nem így kaptam a receptet. Márti

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2010-10-20 10:05

Nagyon köszönöm, és örülök, hogy nálatok is sikeresek ezek a finomságok.
Szia Márti

pepecke
pepecke Tue, 2010-10-19 17:06

Elképesztően finom lett a süti,én barack befőttel készítettem el,de majd kipróbálom ananásszal is!Csak gratulálni tudok ehhez a receptedhez is.Már majdnem mind elkészítettem.Köszönöm neked!Üdv Judit

435
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg
tehéntúró 55 dkg
porcukor 10 dkg
zselatin 40 g
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
ananászkonzerv 20 dkg
ananászlé 2 dl