r
Nosalty Logó

Túrós batyu Okidli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildiko1976
Túrós batyu Okidli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 952 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3808 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 952 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3808 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet, akkor jó, ha galuska sűrűségű tésztát kapunk. Pár órát kelesztjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk kovászt, a felvert tojást, zsírt, sót. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, ezt is liszthez adjuk. Addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz a tésztánk. Meleg helyen, letakarva 1-2 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, egy kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kisujjnyira nyújtjuk.
  4. A túrót villával kicsit átnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, összekeverjük.
  5. Kockákra vágjuk, és megtöltjük a bekevert túróval. Az ellentétes csücsköket egymásra hajtjuk.
  6. Tepsibe rakjuk, ott még legalább egy fél órát kelesztjük.
  7. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokon szép pirosra sütjük.
  8. Ha megsült, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2283
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Ajánló

Készíthetjük dióval, mákkal vagy lekvárral töltve is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós batyu Okidli konyhájából
Ildiko1976 11 recept

Vigyázz, nagyon hamar elfogy! Érdemes dupla adagot készíteni belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek