Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Okidli konyhájából

Túrós batyu Okidli konyhájából
Túrós batyu Okidli konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázz, nagyon hamar elfogy! Érdemes dupla adagot készíteni belőle.

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Készíthetjük dióval, mákkal vagy lekvárral töltve is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a lisztet, akkor jó, ha galuska sűrűségű tésztát kapunk. Pár órát kelesztjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk kovászt, a felvert tojást, zsírt, sót. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, ezt is liszthez adjuk. Addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz a tésztánk. Meleg helyen, letakarva 1-2 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, egy kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kisujjnyira nyújtjuk.
  4. A túrót villával kicsit átnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, összekeverjük.
  5. Kockákra vágjuk, és megtöltjük a bekevert túróval. Az ellentétes csücsköket egymásra hajtjuk.
  6. Tepsibe rakjuk, ott még legalább egy fél órát kelesztjük.
  7. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokon szép pirosra sütjük.
  8. Ha megsült, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 175°C
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Okidli76

Mióta szakács: 2013.02.15.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós bukta, túróval töltött batyu, kelt batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
élesztő 2 dkg
víz 1 dl
finomliszt 10 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
sertészsír 3 ek
cukor 10 dkg
tej 3 dl
1 csipet
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek