r
Nosalty Logó

Túrós batyu muffinsütőben készítve

Gréti
Túrós batyu muffinsütőben készítve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
12.7g
Fehérje
27.9g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
52.1g
Víz
72.8g
Koleszterin
729.3mg
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.8 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 1950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A muffinsütőt bőven kenjük ki vajjal. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat a töltelékhez. (kivéve: tészta és 1 tojás)
  3. A tésztát görgessük ki, és vágjuk 12 szögletes formát belőle. Kézzel nyújtsuk meg, és helyezzük a sütő mélyedéseibe úgy, hogy a négyszögek csücskei kilógnak.
  4. Töltsük meg a leveles tésztát túrós töltelékkel, és hajtsuk rá a füleket. Kenjük meg felvert tojással a tetejüket, és mehetnek is a sütőbe 20 percre sülni, míg aranybarnára sül a tetejük.
  5. Ha elkészültek és kivettük a sütőből a formát, letakarva hagyjuk pár percig hűlni. Így könnyebb lesz kivenni a batyukat és talán a szánkat sem égetik már meg. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A muffinsütős receptek tárháza, mint égen a csillag, olyan bőséges. Bármilyen sós és édes süti mini változata elkészíthető benne. Most leveles tészta alapúakból készítettem párat. Ez a túrós batyu volt a legkelendőbb.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...