r
Nosalty Logó

Túrós batyu helena konyhájából

helena26
Túrós batyu helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kelt tészta

Túró töltelék

965
Kalória
33.5g
Fehérje
151.8g
Szénhidrát
24g
Zsír
112g
Víz
106.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
56g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    759 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, és jól kidolgozzuk a tésztát. A vajat olvasztva adjuk hozzá, kb. 10 perc dagasztás után.
  3. A tésztát szép simává dolgozzuk, majd kelesztjük.
  4. Kelesztés után kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük túróval, a 4 sarkát összefogjuk, és jól nyomjuk össze.
  5. Kivajazzuk a tepsit, és belerakjuk a batyukat, majd kelesztjük. Megkenjük tojással vagy olajjal.
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Túró töltelék

  1. A túrót törjük át, és adjuk hozzá a cukrot, a beáztatott mazsolát, a tojássárgáját, és a felvert tojásfehérjét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ma a bableves mellé készítettem, és nagyon jól sikerült. A kelt tésztákat már rendszeresen csakis tang zhonggal készítem, ilyenkor kevesebb tej kell hozzá.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...