r
Nosalty Logó

Túrós batyu helena konyhájából

helena26
Túrós batyu helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kelt tészta

Túró töltelék

965
Kalória
33.5g
Fehérje
151.8g
Szénhidrát
24g
Zsír
112g
Víz
106.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
56g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Túró töltelék

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6200 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    759 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, és jól kidolgozzuk a tésztát. A vajat olvasztva adjuk hozzá, kb. 10 perc dagasztás után.
  3. A tésztát szép simává dolgozzuk, majd kelesztjük.
  4. Kelesztés után kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük túróval, a 4 sarkát összefogjuk, és jól nyomjuk össze.
  5. Kivajazzuk a tepsit, és belerakjuk a batyukat, majd kelesztjük. Megkenjük tojással vagy olajjal.
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Túró töltelék

  1. A túrót törjük át, és adjuk hozzá a cukrot, a beáztatott mazsolát, a tojássárgáját, és a felvert tojásfehérjét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ma a bableves mellé készítettem, és nagyon jól sikerült. A kelt tésztákat már rendszeresen csakis tang zhonggal készítem, ilyenkor kevesebb tej kell hozzá.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek