r
Nosalty Logó

Kakaós kelt batyu

Konczsuzsi
Kakaós kelt batyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

555
Kalória
11.9g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
147.5g
Víz
30g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    625 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    885.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolása szerint.
  2. A rizstejet összekeverjük az olajjal, cukorral, kakaó és kávéporral, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, a liszthez keverjük, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
  4. Hagyjuk a duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 1-0,7 cm vastagra.
  6. Szögletes darabokra vagdossuk, minden darab közepére egy kanál kihűlt pudingot halmozunk.
  7. A szögletes darabokat batyu formájúra hajtogtajuk (a 4 sarkát egymásra hajtjuk).
  8. Kikent tepsibe kb. negyed órát kelesztjük, majd megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Édességevő családnak süteményt készíteni tej nélkül elég nehéz feladat. Sokat kísérletezem a rizstej felhasználásán, ez a recept az egyik ilyen kísérlet eredménye. A rizstej elég furcsa az ízét és az állagát tekintve is, így a  vaníliás pudingpor a halványsárga színét szürkéssé változtatja, ami bevallom nem túl bizalomgerjesztő. Ezért ajálnanám a többi ízesített pudingpor használatát, pl. epres, puncsos vagy kakaós. De vaníliással sem rossz az íze, csupán a látszat nem szívderítő. A tojás akár el is hagyható a tésztából, mint az instant kávé, bár ez utóbbi kellemes aromája miatt kifejezetten fimon benne. A tepsiben kelesztés elhagyható, ha hideg sütőbe tesszük, és ott hagyjuk kelni, amíg a sütő el nem éri a kívánt hőfokot.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...