Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Iluska konyhájából

Túrós batyu Iluska konyhájából
Túrós batyu Iluska konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom sokszor vágyik túrós batyura, és ez egy egyszerű, hamar elkészíthető tészta, így hamar belemegyek egy kis dagasztásba. Túró nekem mindig van a fagyasztóban. A töltelék lágyabb lesz a tojás felvert habjától. A cukor mennyiségét mi így szeretjük, persze kóstolás után bátran tegyen mindenki bele kedvére. A 10x10 cm-t azért adtam meg, mert mi a nagy batyukat kedveljük. Ebből a mennyiségből 10 db lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Egy ízletes palócgulyás,ó vagy lucskos káposzta után jól harmonizál!!

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel

Lucskos káposzta csirkével

Lucskos káposzta 6. - tejszínes

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pár kanál langyos tejben elkavarjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is. Végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezzük és duplájára kelesztjük (kb 1 óra).
  3. Ismét átdagasztjuk, majd kinyújtjuk fél centisre, 10x10 cm-es négyzeteket vágva megtöltjük. A két szemközti csúcsot összefogjuk és megtekerjük.
  4. Töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tojás felvert habját.
  5. Sütőpapíros vagy zsírozott  tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük. Begyújtjuk a sütőt, és betoljuk a batyukat. Szép barnára sütjük. Porcukrozva tálaljuk!!
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 25 229
elküldve: 12
receptkönyvben: 516
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska, kelt tészta túrósan, túrós batyu mazsolásan

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nedi
Nedi Wed, 2015-05-13 15:56

Ez annyira jól néz ki, hogy mindjárt beleharapok a monitorba!!!! :D

eva_sweet
eva_sweet Sat, 2015-03-07 17:03

Ma sutottem meg,nagyon finomak lettek,sajnos kb a fele szetnyilt de az ize igy is nagyon finom.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2015-03-08 17:56

Köszi a visszajelzést!(Azért nyilt szét a tészta,mert nem nyomtad eléggé össze....na de majd legközelebb......) :-))

solimoni
solimoni Fri, 2013-03-29 14:30

Régóta szemezgetek a túrós batyuval, de valahogy sose volt elég akaraterőm belevágni. De most volt itthon maradék túróm, és erőt vettem magamon. Hát kár volt eddig várni vele, gyorsan megvan, könnyű, és nagyon nagyon finom. A párom épp akkor ért haza amikor kisültek, és egyből a nagymamája jutott eszébe, aki gyakran sütött ilyesmiket. Az már csak az én ügyetlenségem, hogy egyik másik kinyílt, de ez nem vont le semmit az élvezeti értékéből. Köszi a receptet!

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-03-30 18:29

Örülök ha szép emlékek is előtörtek,és a batyu is finomra sikeredett! :-))

M.Era
M.Era / M.Era Tue, 2012-03-20 16:09

Köszi a receptet megsütöttem igaz mazsola nélkül, de ez ízlés dolga :) dupla adagot ez bátor dolog de nagyon finom lett.
Erika

moncsy81
Moncsy81 / moncsy81 Tue, 2012-03-20 13:32

Sikerült!!! Nagyon fincsi lett! Még soha nem mertem kelt tésztás süteményt csinálni. :-)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-03-20 15:47

Hú de jó!Gyakorlat teszi a mestert.Egyszer kell csak megpróbálni,aztán már menni fog!! :-))

850
finomliszt 50 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 1.5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
1 csipet
tej 2 dl
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
cukor 4 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 3 dkg
tojás 1 db
porcukor 1 ek