r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Gogi Mónitól

NS
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1161
Kalória
36.7g
Fehérje
152.9g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
166.2g
Víz
231.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
93.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9155.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    611.5 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    664.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1339 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 4641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.
  2. Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
  4. Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x42

A férjem mindig is szerette a Rákóczi túróst, gondoltam kipróbálom, hogy is készül ez a finomság. Nos azóta nem veszünk cukrászdába, mert el tudom készíteni otthon is. :-)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek