r
Nosalty Logó

Käsekuchen - a német sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Huni
Käsekuchen - a német sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.8 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    188 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7134.1 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    114 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokkal fehéredésig kikeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a puha vajat és a túrót.
  2. A csomag vaníliás pudingot a tejszínnel csomómentesre keverjük egy villa segítségével, csak óvatosan, hogy ne verjük fel a tejszínt! Ezt lassan beleforgatjuk a túrós masszánkhoz.
  3. A folyós masszát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Amennyiben sütés közben látjuk, hogy barnulna a teteje, tegyünk a tetejére egy sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4122
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 25.

Ajánló

Nyáron meg szoktam spékelni a sütemény tetejét valamilyen friss gyümölccsel, esetleg tejszínhabbal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországi utam során próbáltam ezt a csuda jó süteményt, azóta számos alkalommal elkészítettem. A barátaim szinte már követelik is születésnapok alkalmával.  Tésztás verziója is van, amikor a kibéleljük a tortaformát, de ez sokkal egyszerűbb és ugyanolyan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk