r
Nosalty Logó

Túrófánk ahogy szabotimy készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrófánk ahogy szabotimy készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 5554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.7 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük egy kis edényben, és félretesszük.
  2. A tésztához valókat összekeverjük. (Ne lepődjünk meg, mert igen lágy tésztát kapunk kb. nokedlitészta sűrűségűt.)
  3. Nagyon fontos, hogy a süti összeállítását megelőzően 2 órával a túrót ki kell venni a hűtőből! Nem szabad, hogy a túró hideg legyen!
  4. Egy pohárba vagy bögrébe készítsünk hideg vizet, mert a fánkok szaggatásánál szükség lesz rá.
  5. Az összekevert masszát az evőkanállal a forró olajba szaggatjuk úgy, hogy minden fánknál a kanalat hideg vízbe mártjuk, hogy ne ragadjon a massza a kanálra.
  6. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a fánkok sütésekor az olaj forró legyen, különben szétáznak a fánkok.
  7. A fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük az olajból, majd a porcukros keverékben meghempergetjük.
  8. Mellé ízlés szerint lekvárt kínálhatunk. (Kb. 30 db fánkocska lesz belőle.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7223
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Nem kell hozzá sok alapanyag, szinte fillérekből megvan, és nem kell órákat a konyhában állni a gyúródeszka előtt. A végeredmény pedig magáért beszél...:)

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek