r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrófánk medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült túrófánk medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1354 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 226 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 1354 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 195 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját.
  2. A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót.
  3. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük.
  4. A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  5. Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 131073
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Ajánló

A fánkokat készíthetjük ricottából is, ekkor selymes és krémes, túródarabkáktól mentes süteményeket kapunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a fánkot… de ki nem imádja? :) A túrófánkot még inkább szeretem, de az olajban sült változat nekem túl nehéz és zsíros, ezért kikísérleteztem ezt a könnyedebb verziót. Egyszerű recept, a végeredmény pedig légiesen könnyű, olajmentes fánkocskák (nekem jobban ízlik, mint az olajban sült változat). A sütés végén még melegen porcukorba hempergettem, és házi meggylekvárral tálaltam. Aki jobban figyel a vonalaira, annak nyírfacukros-citromos joghurtszószt javaslok kísérőnek.

Hozzászólások

Gitta73

Nagyon guszta a a süt?ben sült fánk!! Elkészítem!! <3

Brezovszkiné Ica

Köszi az ötletet okvetlenül elkészítem muffin formában !

herta

Nekem semmi bajom az olajban sült fánkkal..., ha valaki megcsinálja, mert én utálok olajban sütni. Van egy 24-es muffinsüt?m, abban apróbbakat lehet készíteni, erre kit?n? lesz. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tudtam ötletet adni, remélem a végeredmény is ízleni fog! :-)

nyihaj

Húúú! Nagyon finom! Volt maradék túró, abból megcsináltam - gluténmentesen, rizsliszttel. Könny?, vhol fél úton a fánk felé, de zseniális! Én is 24-es, pici muffinsüt?ben sütöttem, 40 db lett bel?le. Gyerekeimnek is nagyon ízlett :) még a nagyobbik fiamnak is, aki egyáltalán nem eszik túrót, de - khmm -, nem mondtam meg neki, hogy van benne :-D Bekerült a tuti receptek tárába, köszönet érte! Hajni

Törölt felhasználó

Kedves Hajni! Nagyon szívesen, örülök, hogy ennyire ízlett az egész családnak! :-)) A gluténmentes változat remek ötlet, én is ki fogom próbálni. Szép napot! Medea

nyihaj

Medea! Elraktam magamnak ma reggelre a kávé mellé 5 fánkocskát. Szerintem kih?lve is nagyon jó! Köszönet még egyszer a receptért :)

taoiseach

Nálunk 12-es muffinsüt?ben készült, a 4 éves reakciója pedig: Kérek még! Kérek még! :) És a szüleinek is nagyon ízlett! :) kicsit szépséghibásak lettek pedig, ahogy kivettem ?ket, összeestek.

Törölt felhasználó

Én soknak találtam a lisztet, és csak 2 ev?kanállal tettem bele, valamint a tojásfehérjét felverve. Dupla mennyiséget készítettem/és a szódabikarbóna helyett fél cs. süt?port tettem bele/. Muffinsüt?be sütöttem, gyönyör?en feljöttek, és nem estek össze, könny?, finom volt, 14 darab lett /nagy muffinformákba tettem, de hagytam helyet a növekedésre. Ezentúl nem sütöm olajban. Vörösboros szilvamártással ettük/amit szintén én szoktam elrakni.

herta

Na, megsütöttem. Nekem is összeesett. Szerintem híg volt a massza. Biztos, hogy 2 dl a tejföl, nem csak egy kis pohár, ami - ugye - max. 175 ml, de van, hogy csak 140?

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy összeesett, de remélem azért finom volt. Én valóban egy kispohárnyi tejfölb?l készítettem, ami 150 g jelent, ez lehet a probléma. A receptet módosítom, így már biztos megfelel? állagú lesz a tészta. A jó s?r?ség egyébként az az állag, amikor adagolásnál a massza nem csúszik le kanálról, hanem segíteni kell a tésztát egy másik kanállal...azaz kb. jó s?r? puding állagú. Remélem, tudtam segíteni és a következ? sütésnél teljes lesz a siker! :-)

herta

Az ízével nem volt gond, secperc alatt elfogyott, csak sajnáltam, hogy nem olyan szépek, mint a Tieid. Na, majd legközelebb, kevesebb tejföllel...

exCat

Nekünk sajna totál összeesett. De ennek megvolt az a hatalmas el?nye, hogy az enyém lett az összes. :) Egyébként finom volt, de legközelebb hátha nem esik össze.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem sem sikerult, teljesen osszeesett, papir kapszlikba adagoltam a tesztat,de keptelenseg volt kiszedni belole....,beleragadt! Izre nem volt rossz, de tomor,kisse szivacsos lett az allaga, a fankot meg csak meg sem kozelitette....Amit a kepen latok,az biztato, guszta es az allagra is olyan fankszeru.....,pedig turboztam sutoporral is! Ha van otletet, tanacsod,hogy tobbunknek miert nem sikerul, orommel vennem! udv...

Törölt felhasználó

Szia Hencsa! Sajnálom, hogy nem sikerült...pedig ez teljesen az a recept, ami alapján a képen látható fánk is készült...azonban több ötletem is van, hogy mi lehet a probléma. Én pop-cake formában sütöttem, amely tulajdonképpen egy burok forma, tehát ebben nem sok esélye van összeesni (igaz készítettem már muffin formában, többször is, és abban sem esett össze...). Fontos, hogy a formát amiben sütöd, alaposan ki kell olajozni, hogy könnyen ki tud majd venni, így a papírkapszli sajnos nem jó ehhez a fánkhoz. A harmadik pedig, hogy süt?por nem kell tésztába, a szódabikarbóna adja a "szivacsos" fánk állagot. Próbáld ki alaposan kiolajozott "rendes" süt?formában, süt?por nélkül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, üdv: Medea

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon megtetszett a képen látott fánk. Csatlakozom az el?ttem szólókhoz, én is megsütöttem, ráadásul dupla adaggal. Meg sem közelítette a képen látottat. Én viszont rájöttem, hogy mi lehetett a hiba. Szerintem NEM EGÉSZ TOJÁSSAL, HANEM CSAK A SÁRGÁJÁVAL kell kikeverni a cukrot. ugyanis az egész tojást képtelenség volt "fehéredésig keverni". Sajnos erre csak utólag jöttem rá, pedig nem vagyok kezd?. Legközelebb így próbálom meg :)

Törölt felhasználó

Kedves Angéla! Meg lehet próbálni úgyis, hogy külön-külön felverni a sárgáját és a fehérjét. Lehet, hogy valakinek az válik be jobban és úgy nem esik össze (nem tudom, mert én nem úgy készítem). A fehéredésig való keverést pedig úgy értem, hogy olyan világosra keverjük az egész tojást a cukorral, hogy "majdnem" fehér legyen (vagy nagyon világos sárga)...Sok sikert a legközelebbi próbához! Üdv: Medea

ktnejm

Ma elkészítetten, nagyon finom lett, kicsit változtattam rajta cukor helyett édesít?t tettem bele, valamint süt?porral készítetten, ízlett !!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök! :) Szép napot! Medea

mermaid25

Köszönöm a receptet, nem szeretem az olajban sült dolgokat, és ezt a fánkot nem is kell:) Nekem nem esett össze, kicsit nehezen tudtam kiszedni a muffinpapírból, de talán meg kellett volna várnom míg h?l egy picit :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! :))

tothrita

Én is megsütöttem joghurtot tettem a tejföl helyett és fele liszt mennyiséget zabpehely liszttel oldottam meg. Szilikon muffin süt?ben egyáltalán nem ragad le, melegen is szépen kijön. A bajom annyi volt, hogy sok tésztát tettem a formákba, és megemelkedés közben kifolyt :( Sok "nekem se sikerült" hozzászólás után félve álltam neki, de annál nagyobb meglepetést okozott, hogy ilyen jól sikerült :) a teteje kicsit ugyan összeesett, de nem volt észrevehet? :) A férjemnek nagyon ízlett és persze nekem is! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Nagyon szívesen, örülök a sikerednek! :) További jó sütögetést!

nyultanti

Nagyon bejött nekünk a recept, köszi! Pont olyan lett, mint a képen. Szilikon muffinformában sütöttem, ott nem ragadt.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett! :) Szép napot

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!