r
Nosalty Logó

Sütőben sült túrófánk medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült túrófánk medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 1354 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 195 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját.
  2. A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót.
  3. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük.
  4. A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  5. Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 141409
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Ajánló

A fánkokat készíthetjük ricottából is, ekkor selymes és krémes, túródarabkáktól mentes süteményeket kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a fánkot… de ki nem imádja? :) A túrófánkot még inkább szeretem, de az olajban sült változat nekem túl nehéz és zsíros, ezért kikísérleteztem ezt a könnyedebb verziót. Egyszerű recept, a végeredmény pedig légiesen könnyű, olajmentes fánkocskák (nekem jobban ízlik, mint az olajban sült változat). A sütés végén még melegen porcukorba hempergettem, és házi meggylekvárral tálaltam. Aki jobban figyel a vonalaira, annak nyírfacukros-citromos joghurtszószt javaslok kísérőnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...