Sütőben sült túrófánk medea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
226
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1354
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
195
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
226
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3099.2 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 412 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
1354
Kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444 g
-
Cink 94 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
195
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
150 g tejföl
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját.
- A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót.
- A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük.
- A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1185
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 138237
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Ajánló
A fánkokat készíthetjük ricottából is, ekkor selymes és krémes, túródarabkáktól mentes süteményeket kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

NS
17522 recept
Imádom a fánkot… de ki nem imádja? :) A túrófánkot még inkább szeretem, de az olajban sült változat nekem túl nehéz és zsíros, ezért kikísérleteztem ezt a könnyedebb verziót. Egyszerű recept, a végeredmény pedig légiesen könnyű, olajmentes fánkocskák (nekem jobban ízlik, mint az olajban sült változat). A sütés végén még melegen porcukorba hempergettem, és házi meggylekvárral tálaltam. Aki jobban figyel a vonalaira, annak nyírfacukros-citromos joghurtszószt javaslok kísérőnek.
Hozzászólások (20)
Nagyon guszta a a süt?ben sült fánk!! Elkészítem!! <3
Köszi az ötletet okvetlenül elkészítem muffin formában !
Nekem semmi bajom az olajban sült fánkkal..., ha valaki megcsinálja, mert én utálok olajban sütni. Van egy 24-es muffinsüt?m, abban apróbbakat lehet készíteni, erre kit?n? lesz. Köszi a receptet!
Örülök, hogy tudtam ötletet adni, remélem a végeredmény is ízleni fog! :-)
Húúú! Nagyon finom! Volt maradék túró, abból megcsináltam - gluténmentesen, rizsliszttel. Könny?, vhol fél úton a fánk felé, de zseniális! Én is 24-es, pici muffinsüt?ben sütöttem, 40 db lett bel?le. Gyerekeimnek is nagyon ízlett :) még a nagyobbik fiamnak is, aki egyáltalán nem eszik túrót, de - khmm -, nem mondtam meg neki, hogy van benne :-D Bekerült a tuti receptek tárába, köszönet érte! Hajni
Kedves Hajni! Nagyon szívesen, örülök, hogy ennyire ízlett az egész családnak! :-)) A gluténmentes változat remek ötlet, én is ki fogom próbálni. Szép napot! Medea
Medea! Elraktam magamnak ma reggelre a kávé mellé 5 fánkocskát. Szerintem kih?lve is nagyon jó! Köszönet még egyszer a receptért :)
Nálunk 12-es muffinsüt?ben készült, a 4 éves reakciója pedig: Kérek még! Kérek még! :) És a szüleinek is nagyon ízlett! :) kicsit szépséghibásak lettek pedig, ahogy kivettem ?ket, összeestek.
Én soknak találtam a lisztet, és csak 2 ev?kanállal tettem bele, valamint a tojásfehérjét felverve. Dupla mennyiséget készítettem/és a szódabikarbóna helyett fél cs. süt?port tettem bele/. Muffinsüt?be sütöttem, gyönyör?en feljöttek, és nem estek össze, könny?, finom volt, 14 darab lett /nagy muffinformákba tettem, de hagytam helyet a növekedésre. Ezentúl nem sütöm olajban. Vörösboros szilvamártással ettük/amit szintén én szoktam elrakni.
Na, megsütöttem. Nekem is összeesett. Szerintem híg volt a massza. Biztos, hogy 2 dl a tejföl, nem csak egy kis pohár, ami - ugye - max. 175 ml, de van, hogy csak 140?
Sajnálom, hogy összeesett, de remélem azért finom volt. Én valóban egy kispohárnyi tejfölb?l készítettem, ami 150 g jelent, ez lehet a probléma. A receptet módosítom, így már biztos megfelel? állagú lesz a tészta. A jó s?r?ség egyébként az az állag, amikor adagolásnál a massza nem csúszik le kanálról, hanem segíteni kell a tésztát egy másik kanállal...azaz kb. jó s?r? puding állagú. Remélem, tudtam segíteni és a következ? sütésnél teljes lesz a siker! :-)
Az ízével nem volt gond, secperc alatt elfogyott, csak sajnáltam, hogy nem olyan szépek, mint a Tieid. Na, majd legközelebb, kevesebb tejföllel...
Nekünk sajna totál összeesett. De ennek megvolt az a hatalmas el?nye, hogy az enyém lett az összes. :) Egyébként finom volt, de legközelebb hátha nem esik össze.
Sajnos nekem sem sikerult, teljesen osszeesett, papir kapszlikba adagoltam a tesztat,de keptelenseg volt kiszedni belole....,beleragadt! Izre nem volt rossz, de tomor,kisse szivacsos lett az allaga, a fankot meg csak meg sem kozelitette....Amit a kepen latok,az biztato, guszta es az allagra is olyan fankszeru.....,pedig turboztam sutoporral is! Ha van otletet, tanacsod,hogy tobbunknek miert nem sikerul, orommel vennem! udv...
Szia Hencsa! Sajnálom, hogy nem sikerült...pedig ez teljesen az a recept, ami alapján a képen látható fánk is készült...azonban több ötletem is van, hogy mi lehet a probléma. Én pop-cake formában sütöttem, amely tulajdonképpen egy burok forma, tehát ebben nem sok esélye van összeesni (igaz készítettem már muffin formában, többször is, és abban sem esett össze...). Fontos, hogy a formát amiben sütöd, alaposan ki kell olajozni, hogy könnyen ki tud majd venni, így a papírkapszli sajnos nem jó ehhez a fánkhoz. A harmadik pedig, hogy süt?por nem kell tésztába, a szódabikarbóna adja a "szivacsos" fánk állagot. Próbáld ki alaposan kiolajozott "rendes" süt?formában, süt?por nélkül. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést, üdv: Medea
Nekem is nagyon megtetszett a képen látott fánk. Csatlakozom az el?ttem szólókhoz, én is megsütöttem, ráadásul dupla adaggal. Meg sem közelítette a képen látottat. Én viszont rájöttem, hogy mi lehetett a hiba. Szerintem NEM EGÉSZ TOJÁSSAL, HANEM CSAK A SÁRGÁJÁVAL kell kikeverni a cukrot. ugyanis az egész tojást képtelenség volt "fehéredésig keverni". Sajnos erre csak utólag jöttem rá, pedig nem vagyok kezd?. Legközelebb így próbálom meg :)
Kedves Angéla! Meg lehet próbálni úgyis, hogy külön-külön felverni a sárgáját és a fehérjét. Lehet, hogy valakinek az válik be jobban és úgy nem esik össze (nem tudom, mert én nem úgy készítem). A fehéredésig való keverést pedig úgy értem, hogy olyan világosra keverjük az egész tojást a cukorral, hogy "majdnem" fehér legyen (vagy nagyon világos sárga)...Sok sikert a legközelebbi próbához! Üdv: Medea
Ma elkészítetten, nagyon finom lett, kicsit változtattam rajta cukor helyett édesít?t tettem bele, valamint süt?porral készítetten, ízlett !!
Nagyon örülök! :) Szép napot! Medea
Köszönöm a receptet, nem szeretem az olajban sült dolgokat, és ezt a fánkot nem is kell:) Nekem nem esett össze, kicsit nehezen tudtam kiszedni a muffinpapírból, de talán meg kellett volna várnom míg h?l egy picit :)
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! :))
Én is megsütöttem joghurtot tettem a tejföl helyett és fele liszt mennyiséget zabpehely liszttel oldottam meg. Szilikon muffin süt?ben egyáltalán nem ragad le, melegen is szépen kijön. A bajom annyi volt, hogy sok tésztát tettem a formákba, és megemelkedés közben kifolyt :( Sok "nekem se sikerült" hozzászólás után félve álltam neki, de annál nagyobb meglepetést okozott, hogy ilyen jól sikerült :) a teteje kicsit ugyan összeesett, de nem volt észrevehet? :) A férjemnek nagyon ízlett és persze nekem is! Köszi a receptet!
Kedves Rita! Nagyon szívesen, örülök a sikerednek! :) További jó sütögetést!
Nagyon bejött nekünk a recept, köszi! Pont olyan lett, mint a képen. Szilikon muffinformában sütöttem, ott nem ragadt.
Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett! :) Szép napot