Sütőben sült túrófánk medea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1354
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
195
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3099.2 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 412 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
1354
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444 g
-
Cink 94 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 43 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
195
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
150 g tejföl
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Gépi habverővel a tojásokat, a cukrot és a sót fehéredésig összehabosítjuk, kb. 5-6 perc alatt. Ha ezzel végeztünk, hozzáreszeljük a fél citrom héját.
- A tojásos masszához fakanállal hozzádolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót.
- A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. Homogén masszává keverjük.
- A formákat kiolajozzuk. (Én popcake formában sütöttem, de muffin vagy akár kis kosárka formában is elkészíthető.) Kiadagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Ha megsült, porcukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1200
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 141409
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.
Ajánló
A fánkokat készíthetjük ricottából is, ekkor selymes és krémes, túródarabkáktól mentes süteményeket kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a fánkot… de ki nem imádja? :) A túrófánkot még inkább szeretem, de az olajban sült változat nekem túl nehéz és zsíros, ezért kikísérleteztem ezt a könnyedebb verziót. Egyszerű recept, a végeredmény pedig légiesen könnyű, olajmentes fánkocskák (nekem jobban ízlik, mint az olajban sült változat). A sütés végén még melegen porcukorba hempergettem, és házi meggylekvárral tálaltam. Aki jobban figyel a vonalaira, annak nyírfacukros-citromos joghurtszószt javaslok kísérőnek.