r
Nosalty Logó

Túrófánk Vicikó konyhájából

Vicikó
Túrófánk Vicikó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

1824
Kalória
26g
Fehérje
53.7g
Szénhidrát
169.3g
Zsír
170.8g
Víz
266.2g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
28.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 5473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    507.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3814.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    512.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 5473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 430 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot,csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a túróhoz, és beleforgatjuk.
  3. Ezalatt megforrósítjuk az olajat, és két evőkanál segítségével kanálnyi halmokat adagolunk az olajba a túrókrémből, óvatosan forgatva őket,aranybarnára, középbarnára sütjük.
  4. A tejfölt kikeverjük a cukorral, és ízlés szerint fahéjjal.
  5. Tálaláskor a kész gombócokat tányérra tesszük, vékonyan megporcukrozhatjuk, és a fahéjas tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Igen kedveljük a túrót mindenféle variációban. Ez az egyik. :-) Szeretem, mert nagyon gyorsan is elkészül, és kitűnő második fogás egy leves után. Ebből az adagból 15 db gombóc lesz.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek