r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta Gabys konyhájából

Gabys
Túró Rudi torta Gabys konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

729
Kalória
21.7g
Fehérje
68.4g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
81.8g
Víz
94.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
55.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 729 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5789.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 4368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. A tortaforma aljátsütőpapírra körberajzoljuk, kivágjuk, kibéleljük a formát.
  2. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukros sárgáját, a lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük.
  4. Tortaformába öntjük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük (kb. 10-15 perc).
  5. Ha megsült, az aljáról szedjük le a sütőpapírt, tegyük vissza a formába, és teljesenhagyjuk kihűlni.
  6. A túrót a hozzávalókkal krémesre keverjük el (kóstoljuk meg, ha kell tegyünk hozzá cukrot, de ne legyen túl édes).
  7. A hulalát keményre verjük fel, tegyük hozzá a túrókrémet, óvatosan kavarjuk össze.
  8. Simítsuk bele a tortaformánkba.
  9. A csokit gőz fölött az olajjal olvasszuk fel, még melegen tegyük rá a krémre, tényleg nagyon finoman simítsuk el.
  10. Legalább 3 órára tegyük be a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Neten találtam. Tipikus meglátni, megszeretni, és ezt el kell készíteni eset volt. A csokiréteg mennyiségét emeltem csak meg, mert kevésnek találtam. Az eredeti recept 10 dkg csokit írt.  Meleg vízbe mártott vékony pengéjű késsel szépen szeletelhető, a csokiréteg nem törik. Összességében tényleg olyan "túró rudis". Nagyon gyorsan készen van, kiadós, laktató, nem nehéz süti. Csak az a 3 óra várakozás ne lenne..:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek