Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tükörtojásos rakott krumpli

Tükörtojásos rakott krumpli
Tükörtojásos rakott krumpli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon untam már a hagyományos rakott krumplit, ezért kisérletezni kezdtem vele. Ez lett az eredmény:).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vigyázni kell az ételízesítő használatával. Mivel a krumplira és a tojásra is szórunk belőle nem kell sok,mert a főtt-füstőlt tarja is sós! Ezért írtam csak leheletnyi mennyiséget:).
Bármilyen savanyúság illik hozzá. Aki nagyon akar, tehet rá tejfőlt is, de én ezt direkt elhagytam, és így sem lett száraz. Esetleg középre is tehetünk egy sor reszelt sajtot. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénait kikenünk zsírral vagy vajjal. A már kihűlt krumpli felét karikára vágva a jénai aljára sorakoztatjuk szorossan. Ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel leheletnyire megszórjuk.
  2. Ráfektetjük a tarja felét, és mindegyik közepét picit lenyomjuk, hogy kis fészek alakuljon ki. Ide ütjük a nyers tojásokat, minegyik közepére. Szintén ételízestővel és borssal megszórjuk.
  3. Ezt a lerakást megint megismételjük: krumpli, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld, főtt-füstőlt tarja, nyers tojás, ételízesítő, bors, petrezselyemzöld.
  4. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük (ez sütőtől függ). Akkor jó, ha a tetején a tojás olyanra megsült, mint amikor tükörtojást sütünk.
  5. Ekkor ráreszeljük a sajtot, és csak ráolvasztás céljából 2 -3 percre visszatesszük a sütőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 508
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott tojásos krumpli, tükörtojásos krumpli jénaiban

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-06-08 10:46

Kedves Edit!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, ki fogom próbálni.
Nagyon szeretek új ízekkel, receptekkel kísérletezni, szeretjük a rakott krumplit
és ezt a változatát is el fogom készíteni.
Üdv:további szép napot kívánok: Adél

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-01-05 22:09

Nagyon szívesen:)) Örülök , hogy tetszett a receptem kipróbáltad , és ízlett is:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 13:09

Kedves Bogi ! Én magosan szoktam érteni , de lehet nettó is :)) Attól függ , hogy mennyire szereted édesen:)) Ha édesebbre akarod akkor a magoshoz , ha nem kell annyira édesen akkor a már magozotthoz mérd . Várom a receptedet Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-08 07:15

Kedves Bogi ! Én 25 dkg cukrot teszek 1 kg gyümölcshöz. Van a Dr Oetkernek egy dzsem fix 2:1 készítménye amivel ha belerakod nem kell dunsztolni és sokáig főzni sem. Szerintem próbáld ki vele. Azt írja , hogy gyümölcsöt megmosni turmixolni a cukorral összekeverni a dzsem fix port és belekeverni a gyümölcsbe. Állandó keverés mellett forrás után 3 percig forraljuk . Üvegbe töltjük , lezárjuk kupakkal és 5 percig fejjel lefelé fordítva állítjuk. Nem kell dunsztolni sem.Ebbe már semmi más tartósítót sem kell tenni . Ha a régi módszerrel csinálod és nem raksz bele ilyen dzsem fixet akkor kell bele szalicil / kg / 1/2 mokkás kanálnyi / , de csak a végén keverd bele amikor már nem főzöd , és azt is lezárás után állítsd fejre 5 percre és utána kell dunsztolni. Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-07-08 12:46

Nagyon hálás vagyok a fent leírt tanácsokért, ez merőben leegyszerűsíti a folyamatot, és nagyon hasznos is! A kg gyümölcsöt nettó kell érteni, vagy még magosan méred le?
A receptet feltettem, már várakozik. (Dalken-torony) puszi, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 21:06

Kedves Bogi ! Nem olyan nagy ügy az. A barackot megmosod , kimagozod és lecukrozod. Másnap főzöd és töltöd üvegbe. Próbáld ki 2 kg barackkal , és az nem is ipari mennyiség.))))Van itt nálunk egy néni , igaz már rég láttam , és az szokott befőzni eladásra lekvárt . Nem tudom a boltba mennyi egy üveg lekvárnak nevezett valami , de a nénié biztos drágább . Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 22:35

Kedves Edit! 2 kg barackhoz mennyi cukor kell? A s.bari alapból édes, azért kérdezem. Anyukám még gyerekkoromban minden ágyneműtartót megtöltött a dunsztolni való üvegekkel, és napokig vártunk, amíg teljesen kihűltek. Ezt még mindig így kell csinálni? Vagy csak hagyni kihűlni? Lehet, hogy tényleg neki fogok állni... :-] Köszi a bátorítást! puszi, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 18:22

Kedves Bogi ! a káposzta már megvan csak most eltevési lázban égek . Barack , meggy , úgy hogy most gyors kajákon élünk. na nem olyanon hanem házi gyorson. Ma gombás szűzérmét csináltam tésztával. Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 20:37

Úgy irigyellek, hogy te ilyesmikkel is foglalkozol!!! Imádjuk a lekvárokat, bár nem eszünk túl sokat, de sosincs itthon amikor épp kellene, ezért mindig a bolti "semmire nem jót" veszem... Tudom, hogy ez sem akkora nagy kunszt, de nekem ipari mennyiség nem kell, kicsi mennyiséghez meg nincs elég ösztöke, hogy nekiálljak. :--/ Bár ma épp megjelent egy s.barack lekvár recept, és nagyon vonzóan egyszerű. :-) Ki fogsz nevetni, de itt még egy másik konyhatündért is megkörnyékeztem, hogy adjon el nekem egy üveg lekvárt, és minden járulékos költséget fizetek (posta...stb.), de nem reagált vissza. Biztosan bolondnak tart. :-(
A szűzérme nagyon finom!!!

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-07-06 23:32

Kedves Bogi ! Amikor nem írsz valószínűleg jó étvágyat fogok kívánni:))Garázdálkodni pedig szabad sőt kötelező :)) Üdv Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 12:56

Uhhh, Edit, ez nagyon finom lett!! Kétszer is szedett belőle 2,5 ember, a férjem dolgozik... Ma én is beújítok egy receptet, ha jól sikerül és lehet fotózni, akkor neked fogom ajánlani. Szió, Bogi

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-07-07 13:20

Kedves Bogi ! Ennek örülök , hogy ízlett. Nagyon köszönöm, ha nekem fogod ajánlani :)) Puszi Edit

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-07-07 15:39

Tényleg, nem is kérdeztem, nekiálltál végül káposztát tekercselni?? :-) A süti elkészült, majd beledöglöttem, de meglett, holnap majd beküldöm, ősszel talán meg is jelenik...

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-07-06 22:35

És most, hogy már a recept-repertoárodat is ismerem, holnap EZ lesz az ebéd!!! Ahogy jön a meleg (mit meleg, hőség!!), nekem úgy laposodnak az agyhullámaim amplitúdói, és foggggalmam sincs reggel, mit teszek a lányok elé ebédre. De most asszem hátradőlök a gurulós székemben, és napokig a receptjeid között fogok garázdálkodni. ;-) Amikor nem írok, akkor valószínűleg épp eszünk... :-DDD

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 20:42

Kedves Edit!

Nincs ügy, csak furán jött le, meglepődtem,ennyi,de már minden oké!!:-))

Hát, ha a sétálgatás közben, már belegügyög, akkor igazán jókat nevetgélhettek, és pletyizhettek ,mint nagyi és unoka, az meg kifejezetten aranyos lehet:-)) , és az is, hogyha most már hangosan nevetgél:-))
Jó Neked, hogy naponta tudod látni:-))
Különleges kapocs lesz így köztetek:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 14:08

Kedves Edit!
Örülök neki, hogy az ajánlásom sikeres volt:-)) És hogy ez Neked is jó:-))
Egész egyszerűen én is érdekesnek találtam, hogy rakom fel szépen lassan, folyamatosan a recepteket, és nem jön ki egy sem!!!:-((
Így gyűlt össze 20-22, nem azért mert egyszerre raktam fel őket:-))
Aztán lesek-várok és semmi:-((
Persze, rájöttem, jöttek a medvehagymás receptek, a húsvéti kalácsok, és sonkák, meg tojásos ételek, és sütik, ami mind-mind húsvétiak, és mivel enyém egy se volt az, hiába a sok, nem raktak fel, talán csak egyet,igen:-))
Aztán jött a medvehagyma, én is készítettem, fel is raktam, hogy majd lesz belőle valami,....és egyszer csak elindultak a receptek...:-)))
Olyanok is, amik már március 2-a óta fenn vannak, meg márc.8., és márc.15.,márc.20.márc22.,és akkor örültem, mert láttam, hogy nem kell szólni, jönnek szépen, sorban, csak előnyben volt a húsvét:-))))
Igen, vártak nekem is 1 hónapot a fénykép miatt egy receptre, de sajnos nem tudtam elkészíteni újra, és el is tünt a recept, majd ha lesz lehetőség, újra elkészítem, és felrakom, remélem, nem lesz homályos a fénykép:-))
Igen, még mindig van fenn receptem, és megszeretném várni, hogy most már mind kijöjjön:-)))
Aztán addigra lesz friss nyersanyag, remélem, zöldség ,bármi, és ötölhetek újra:-)))
Csak nem értettem a hirtelen meglepetést, hogy akkor most mi van a receptekkel, az enyémek meg miért mennek??Elnézést, ha félreértettelek, de olyan fura volt, meg ahogy ezt az egészet Zúza is szinte felrója nekem?? Nem értem:-(((
Ahogy írod, nem én és nem is te és senki felrakó nem tudja irányítani, hogy kinek a receptje kerül ki, és mikor:-))) Nem mi szerkesztünk, és őszintén, hatalmas munka lehet annak, aki ezt, illetve, akik ezt végzik, és le a kalappal, mert sokan rakunk fel sok receptet, és ahogy látni, sok az új szakács is:-)))
Minden szerkesztő munkáját köszönöm:-)) Van min munkálkodniuk, javítaniuk, szerkeszteniük:-))
Nagyon szép napot kívánok, itt csodásan süt a nap:-))
Akkor ma fincsi ebéded volt a családdal:-))
Kiunokáztad magad az ünnepek alatt:-)) Egyre jobb az idő, jó sokat lehet sétáltatni, levegőztetni:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-05-10 16:36

Kedves Eva- Anyóca ! Nem kell ebből ügyet csinálni , mert nem is volt ügy:)) Minden nap látom az unokámat, sokat van itt nálam két evés közt:)) Olyankor csavargunk pletykálunk:)) mondjuk ő csak hallgat és néha belegügyög abba amit mondok Neki:)) Most már hangosan nevet néha:)) Nagyon aranyos pici lány. Gondolom ezzel minden nagymama így van :)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 07:45

Kedves laraed!

Húsvétkor(locsolkodás estéjén) , elküldtem a locsolkodó unokatesóm nagy fiának és barátnőjének ezt a receptedet, és nagyon örültek neki, ők is valami újításon gondolkodtak a megszokott helyett, és visszaigazolták tegnap, hogy azóta elkészítette a barátnője, és sikere van:-)))
Én örülök, remélem, hogy nem baj, hogy tovább adtam, és örülsz neki Te is:-))
Edit!
Ez a főzés-sütés, étel fényképezés,felrakás, és ha jó, elfogadják, feltevés, -szerintem nem verseny.:-)) Nekem az eltelt 5 hétben két receptemet nem fogadták el, és még élek:-)) Nincs baj, megy tovább az élet:-)) Az egyiknél rossz volt a fénykép, és egy jót se találtunk,sajna ,-a másik, meg egy már fennlévőhöz hasonlított, ezért nem volt jó:-)) De ez van, nincs gond, majd lesz másik:-)))
Ezért a jó kapcsolatunkat ,ami volt,és remélem van:-)) ,ez nem szabad, hogy elrontsa:-))
Hidd el, lesz olyan időszak, amikor nem lesz ötletem, ha igen, nem lesz alapanyagom,:-(((( , és nem fogok feltenni semmit sem :-(( Egyszer hopp- máskor meg kopp.:-((
Amilyen az Élet!
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-05-10 10:00

Kedves Éva - Anyóca ! Te most miről beszélsz??? Nem a Te hibád , hogy a mi receptünk nem került még fel ! Nem azért írtam én sem , és Norcy sem, mert Rád haragudnánk ! De van amikor elfelejtkeznek a régi receptekről ezért érdemes megemlíteni . Ráadásul egyszer amikor már 1,5 hónapja nem ment fel a receptem és szóltam, sűrű bocsánat kérés közepette feltették és mondták, hogy máskor is jelezzem ha már nagyon soká nem kerül fel a recept. Valami olyasmit mondtak , hogy 1 hónapig tudják tárolni a receptet. De lehet , hogy ez csak olyanra vonatkozik aminek a fényképével van gond és ujjat kérnek .Mindegy az a lényeg , hogy ilyenkor írni kell nekik .Természetesen nem baj , hogy ajánlottad másnak a receptemet ezért van ez az oldal , és ezért rakom fel ide a recepteket . Különben pont ezt készítem ma én is ebédre:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-09 21:49

Kedves laraed!
Hát igen, igazad van,-látod, már el is felejtettem, pedig nem olyan rég volt, hogy kicsik voltak a gyerekeim,- hogy a picurkák is megérzik az időváltozást, olyankor sírósabbak, nyugtalanabbak.:-))Most meg inkább izgágának mondanám őket,: " meg zúg a fejem, most nem tanulok anya,ugye nem baj,nem tudok gondolkodni"-ez van:-))) Fájni, ritkán fáj nekik,szerencsére, ahhoz nagyon nagy változás kell.Én kínlódok vele, :-(((Már megszoktam.:-(((
Remélem, visszatér a tavasz, és mindenki megnyugszik holnapra:-)))Jó pihenést!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-09 08:48

Kedves Edit!
Értem, hogy miért:-)))
Szép hétvégét, bár itt eszméletlenül fúj a szél, hiába süt a nap, valahogy kellemetlenkedik a szél.Hogy délután én hogy fogok a családdal ültetni,nem tudom, kifújja a magokat a szél a kezünkből.:-((( Majd vigyázunk,mert már földbe kell lennie:-))
Szép hétvégét!!!:-))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-04-09 21:20

Nálunk is nagyon fúj a szél. A terasz tiszta homok állandóan.:)) Remélem . holnapra már vége ennek a szeles időnek. A kis unokámat is megviselte . Nagyon nyugtalan volt ma. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-08 22:00

Kedves Edit!
Ma kipróbáltam, és nagyon kellemes, és nagyon finom meglepetés volt, és sikerült elkészítenem, és elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-)))
Tuti jó ötlet , ez a tükörtojás, látványos is volt, és finom is.:-)))
Máskor is lesz:-)))))
Szép hétvégét:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-04-09 07:18

Kedves Éva! Örülök , hogy ízlett Nektek is. Jó ha van egy kis változatosság. Rakott krumpli , de mégis más:)) Mi jobban szeretjük mint a hagyományos rakott krumplit. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-04 10:15

Kedves Edit!
Nagyon jól néz ki, igazán étvágygerjesztő! Szuper rakott krumpli:-)))
A változatosság gyönyörködtet.:-))
Elmentve.A héten beütemezve.:-)))
Szép napot!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-03-28 22:01

Kedves Ilona! Örülök neki , hogy kipróbálod a receptemet. Majd írd meg hogy elnyerte -e a tetszésedet:)) Üdv Edit

tiborné Ilona Tóth
tiborné Ilona Tóth Fri, 2011-04-01 19:29

Szia Edit!Ez "bejött" nálunk is!Igen ízlett,máskor is így csinálom meg..Köszi a receptet!Jó sütés-főzést!Üdv.Ilona

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-03-28 07:57

Kedves Edit!
Tiéd lett a legnézettebb recept a múlt héten!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

köves
köves Fri, 2011-03-25 22:25

Nagyon érdekes recept. Nem folyik szét a tojás? Üdvözlettel Köves

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-03-26 08:15

Kedves Köves ! Próbáld ki nyugodtan nem fog szétfolyni a tojás. Üdv Edit

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-03-24 22:41

Kedves Edit!
Tiéd lett 2011. március 23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-03-23 19:38

Drága Bogi! ugyan az az alapanyaga mint a megszokott rakott krumplinak / csak kolbász helyett van a füstölt főtt tarja / , de sokkal finomabb , és kicsit más:))) Próbáld ki, megéri:)) Puszi Edit

453
burgonya 10 db
tojás 12 db
füstölt-főtt tarja 25 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 dkg
sajt 20 dkg