Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trópusi zselétorta

Trópusi zselétorta
Trópusi zselétorta
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed, gyümölcsös finomság a trópusok ízletes gyümölcseiből.

hozzávalók / 6 adag

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük (kézi robotgép legmagasabb fokozata) a vízzel és a cukorral. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény, fénylő habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes, tojássárgás krémbe.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Ha kész, deszkára borítjuk. Kihűlés után csíkokra, majd kockákra vágjuk. Félretesszük.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöknek lefejtjük a héját, a konzervananászt jól lecsepegtetjük. A mandarint gerezdjeire szedjük szét, a narancsot pedig fél cm-es körökre vágjuk, a banánt felkockázzuk.
  2. Egy tortaforma (nálam ez 22 cm átmérőjű) aljára tetszőleges mintát rakunk ki a narancskörökből és a mandaringerezdekből. A tortaforma széleihez narancsköröket tapasztunk. Ezután egyenletesen beleszórjuk a kockára vágott piskótát, rászórjuk az ananász- és banándarabokat, majd a maradék narancsot felkockázva és a maradék mandaringerezdeket is.

zselés krémhez

  1. A zselatint langyos vízbe tesszük, elkeverjük, és gyenge tűzön felforrósítjuk. Forrnia nem szabad! A tűzről levéve langyosra hűtjük.
  2. A tejfölt egy nagyobb üstbe öntjük, és elkeverjük a cukrokkal. Egy fazékban vizet forralunk, e fölé tesszük az üstöt, és kevergetve langyosra melegítjük a cukros tejfölt.
  3. A langyos zselatint hozzáöntjük a langyos, cukros tejfölhöz, és jól elkeverjük. Ezt a krémet ráöntjük a tortaformában lévő piskóta- és gyümölcskockákra. Óvatosan megrázogatjuk a formát, hogy mindenhová jusson a zselatinos tejfölből.
  4. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tortaformát tálra borítjuk. Lecsatoljuk róla a karimát, és kés segítségével, óvatos mozdulatokkal lefejtjük róla a tortaforma alját is. Ezután már tálalhatjuk, és szeletelhetjük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 291
elküldve: 6
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
392 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, tejfölös torta déli gyümölcsökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kk
víz 2 ek
narancs 3 közepes db
mandarin 3 közepes db
ananász 15 dkg
banán 1 közepes db
tejföl 800 g
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 40 g
víz 2 dl