r
Nosalty Logó

Trópusi zselétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Trópusi zselétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 3737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    1581 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 3737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük (kézi robotgép legmagasabb fokozata) a vízzel és a cukorral. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet. A fehérjét kemény, fénylő habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes, tojássárgás krémbe.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Ha kész, deszkára borítjuk. Kihűlés után csíkokra, majd kockákra vágjuk. Félretesszük.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöknek lefejtjük a héját, a konzervananászt jól lecsepegtetjük. A mandarint gerezdjeire szedjük szét, a narancsot pedig fél cm-es körökre vágjuk, a banánt felkockázzuk.
  2. Egy tortaforma (nálam ez 22 cm átmérőjű) aljára tetszőleges mintát rakunk ki a narancskörökből és a mandaringerezdekből. A tortaforma széleihez narancsköröket tapasztunk. Ezután egyenletesen beleszórjuk a kockára vágott piskótát, rászórjuk az ananász- és banándarabokat, majd a maradék narancsot felkockázva és a maradék mandaringerezdeket is.

zselés krémhez

  1. A zselatint langyos vízbe tesszük, elkeverjük, és gyenge tűzön felforrósítjuk. Forrnia nem szabad! A tűzről levéve langyosra hűtjük.
  2. A tejfölt egy nagyobb üstbe öntjük, és elkeverjük a cukrokkal. Egy fazékban vizet forralunk, e fölé tesszük az üstöt, és kevergetve langyosra melegítjük a cukros tejfölt.
  3. A langyos zselatint hozzáöntjük a langyos, cukros tejfölhöz, és jól elkeverjük. Ezt a krémet ráöntjük a tortaformában lévő piskóta- és gyümölcskockákra. Óvatosan megrázogatjuk a formát, hogy mindenhová jusson a zselatinos tejfölből.
  4. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tortaformát tálra borítjuk. Lecsatoljuk róla a karimát, és kés segítségével, óvatos mozdulatokkal lefejtjük róla a tortaforma alját is. Ezután már tálalhatjuk, és szeletelhetjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13432
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trópusi zselétorta
Lizinka_ 593 recept

Könnyed, gyümölcsös finomság a trópusok ízletes gyümölcseiből.

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

zselés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek