Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás tejföltorta

Áfonyás tejföltorta
Áfonyás tejföltorta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első tejföltortám, igazi könnyű, nyári, gyümölcsös csemege.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük, a málna, az eper, a szeder, biztos vagyok benne, hogy mind életképes variációk lesznek. További képek a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojásfehérjét és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt formában, 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk a papírt az aljáról, visszatesszük a formába, kihűtjük.
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Kicsavarjuk, majd pici vízzel felöntve kis lángon, kevergetve felolvasztjuk, pár percre félretesszük hűlni.
  4. Az áfonyát megmossuk, leszárazzuk, botmixerrel pürésítjük, félretesszük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük kézi habverővel a tejfölt, porcukrot, áfonyapürét. Ekkor kóstoljuk meg, ha nem elég édes, még adjunk hozzá cukrot. 
  6. A krémből vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és keverjük el a zselatinnal, majd adjuk a krémhez, és alaposan keverjük el.
  7. Öntsük a krémet a kihűlt piskótaalapra és egy éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe.
  8. A tetejét friss áfonyaszemekkel rakjuk ki.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 617
elküldve: 50
receptkönyvben: 684
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: 2

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
receptverseny: Sió receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejföltorta áfonyásan, tejföltorta friss áfonyával, áfonyás-tejfölös torta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rigójános
Rigójános Thu, 2016-08-04 12:18

Bocs, de ez a 18%-os tejföl honnan jött? Legalábbis én elsősorban 12, vagy 20%-ost látok az üzletekben...Nem eléggé nézek körül? Van valami fontos ok, hogy ilyen tejfölt használjunk, avagy működik mással is?

giuditta25
Szofika / giuditta25 Fri, 2016-08-05 09:20

Szia! Mikor ezt a tortat keszitettem,Angliaban eltem,ahol 18%-os tejfol volt csak,nem 20-as,de azzal is tokeletes lesz! Udv: Szofika

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2016-08-04 12:53

Bocsi, hogy beleszólok, bár nem az én receptem, de mindig igaz, hogy minnél zsírosabb annál finomabb! :-)
Legyen ez tejföl, tejszín, bármi...
Tehát biztos finomabb a 20%-os tejföllel!

ThessaloNiki
ThessaloNiki Mon, 2016-05-30 20:27

Kedves Szofika! Nagyon megtetszett a recepted, a párom szülinapjára szeretném elkészíteni, de nekem 24 cm (9") átmérőjű formám van. Érdemes változtatni rajta (pl. duplázni a mennyiséget), vagy maradhat, legfeljebb vékonyabb lesz? Válaszodat előre is nagyon köszönöm! Üdv. Niki

Katuli90
Katuli90 / Katuli90 Tue, 2014-05-13 13:03

Nagyon-nagyon jól néz ki! A mamám 80. szülinapjára fogom megcsinálni, biztos nagy sikere lesz! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-07-08 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

485
tojás 2 db
finomliszt 4 dkg
cukor 4 dkg
tejföl 250 g
habtejszín 150 ml
áfonya 300 g
porcukor 7 dkg
lapzselatin 7 db
áfonya 150 g