r
Nosalty Logó

Trifle 2. -szedres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Trifle 2. -szedres
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 4348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4472.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 4348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A triflehez

A krémhez

Elkészítés

A triflehez

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet, sűrű krémmé főzzük. Amikor a krém elkészült, belekeverjük a vaníliakivonatot. (Ha vaníliás cukrot használunk, azt a krém főzése előtt adjuk hozzá.)
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet. Aki tömörebben szereti a vaníliás krémet, ezt a mozzanatot el is hagyhatja.)
  3. Egy nagyobb üveg tál aljára egy sor babapiskótát sorakoztatunk, megszórjuk szederrel, meglocsoljuk rummal, majd krémet kanalazunk rá, és folytatjuk a rétegezést. Legfelülre tejszínhab és szeder kerüljön. (Akinek úgy tetszik, a rétegek közé is tehet tejszínhabot, vagy akár a rétegezés sorrendjén is változtathat:)
  4. A trifle-t behűtjük, tálakba adagolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11448
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A megadott mennyiség 6-8 személy részére elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angolok világszerte kedvelt réteges desszertjéről, a Trifle-ről itt már írtam. Most egy egyszerűbb, sokak által inkább alkalmazott változatát készítettem el. Gyors kánikula változat, hiszen itt a házi piskóta helyett babapiskóta került rétegzésre. Ennél a változatnál a lekvárt is elhagytam, de akinek kedve úgy tartja, tegyen a rétegek közé.  

Hozzávalók

A triflehez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!