r
Nosalty Logó

Trieszti szalag

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Trieszti szalag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 3793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3793 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
  5. Forró olajban -félidőben megfordítva- aranybarnára sütjük.
  6. A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjazzuk, majd a készre sült szalagokat megforgatjuk benne.
  7. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9358
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Már észrevettem, hogy az olaszok nagyon jól főznek, de ha újdonságról van szó, akkor az egyik legkorlátoltabb népség. Görbén néztek rám a baracklekvár említésekor. Ha a ti közeletekben nincs egyetlen olasz sem, nyugodtan tegyetek rá :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a fele munka - dupla öröm recepteket. Tényleg. Olyanok, mint egy egyszerű, de jól szabott ruha. Ha ügyesen variálunk a kiegészítőkkel, senki nem veszi észre, hogy ugyanaz van rajtunk, vagy ugyanazt esszük.:) Magamtól nem álltam volna neki nyáridőben bő olajban fánkot sütni, de hát későn értem haza, és megkértem egy kedves lakótársat, hogy főzze elő a krumplit a gnocchi-hoz. Na de nem 3 kilót...az még itt sem fogyna el. A receptem már régen megvolt, az egyik trieszti barátomtól kaptam, de meg akartam várni a farsangi szezont. De ha már volt egy jó adag fölös gnocchitésztám, gondoltam, akkor most kipróbálom. Mert kérem ez semmi más, mint gnocchitészta formázva és olajban sütve, édesen tálalva. A tészta hűtőben egy, max. két napig eláll, úgyhogy ha gnocchit készítünk, érdemes belőle többet csinálni, és másnap már csak formázni meg kisütni - és spóroltunk egy főzést.

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?