Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trieszti szalag

Trieszti szalag
Trieszti szalag
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a fele munka - dupla öröm recepteket. Tényleg. Olyanok, mint egy egyszerű, de jól szabott ruha. Ha ügyesen variálunk a kiegészítőkkel, senki nem veszi észre, hogy ugyanaz van rajtunk, vagy ugyanazt esszük.:)
Magamtól nem álltam volna neki nyáridőben bő olajban fánkot sütni, de hát későn értem haza, és megkértem egy kedves lakótársat, hogy főzze elő a krumplit a gnocchi-hoz. Na de nem 3 kilót...az még itt sem fogyna el.
A receptem már régen megvolt, az egyik trieszti barátomtól kaptam, de meg akartam várni a farsangi szezont. De ha már volt egy jó adag fölös gnocchitésztám, gondoltam, akkor most kipróbálom. Mert kérem ez semmi más, mint gnocchitészta formázva és olajban sütve, édesen tálalva. A tészta hűtőben egy, max. két napig eláll, úgyhogy ha gnocchit készítünk, érdemes belőle többet csinálni, és másnap már csak formázni meg kisütni - és spóroltunk egy főzést.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A hempergetéshez

ajánlat

Már észrevettem, hogy az olaszok nagyon jól főznek, de ha újdonságról van szó, akkor az egyik legkorlátoltabb népség. Görbén néztek rám a baracklekvár említésekor. Ha a ti közeletekben nincs egyetlen olasz sem, nyugodtan tegyetek rá :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha kész, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, hozzáütjük a tojást, és fokozatosan hozzáadagolva a lisztet puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, egyenlő részekre vágjuk, és szalag formára hajtogatjuk őket.
  5. Forró olajban -félidőben megfordítva- aranybarnára sütjük.
  6. A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjazzuk, majd a készre sült szalagokat megforgatjuk benne.
  7. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 023
elküldve: 2
receptkönyvben: 192
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes krumplis fánk, olajban sült gnocchi fahéjas cukorral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-07-08 23:50

Köszönöm!
Sunyiba én is tunkoltam. Imádni valóak, kedvesek, beléjük kell szeretni, abba ahogy az élethez és az ételekhez állnak, de náluk talán csak a franciák nagyobb gaztronácik. Főleg, ha az ő konyhájukról van szó...De talán ezért olyan tökéletes az olasz konyha.:)
Jó éjszakát!
Puszi:
Nóra

633
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
1 kk
napraforgó olaj 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint