r
Nosalty Logó

Eclair fánk vaníliakrémmel

VnéEdit
Eclair fánk vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

598
Kalória
13.1g
Fehérje
50.8g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
87.7g
Víz
244.2g
Koleszterin
843.8mg
Élelmi rost
26.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    298.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.8 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 4768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
  2. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
  3. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát.
  4. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
  5. A hőfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
  6. Jó ropogós tészta lesz. A kalapjukat levágjuk. (Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.)

Töltelék

  1. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×36

Több alkalommal sütöm. Nagyon szereti a családom.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek