Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán lazac

Toszkán lazac
Toszkán lazac
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! Beköszöntött a jó idő, és az ember minduntalan a szabadba, ne adj isten a tenger mellé vágyik. Hogy az a magyar, vagy egy kicsit nagyobb testvére, mondjuk a Tirrén-tenger az igazság szerint mindegy, ma már szinte bárhova eljuthatunk pár óra repüléssel. Számomra, ami vonzó a tengerekben az a kimeríthetetlen? éléskamrája, az egzotikus, egészséges, változatos és váratlan ízek csodája. Igazi gasztronómiai kincsestárnak tartom a tengeri fogásokat, remélem minél többet lesz alkalmam megkóstolni esetleg elkészíteni. Sajnos idén még nem jutottunk el sem vidékre, sem a vidéknél egy picivel messzebbre sem, így arra gondoltam, megpróbálok a konyhánkba és a tányérunkra varázsolni egy kis mediterrán élményt. El is neveztem Toszkán lazacnak a fogást. Lássuk hogyan készül!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Indítottam magamnak egy mini versenyt, hogy el tudom készíteni az ételt az alatt az idő alatt, amíg megfő a tészta. Kicsit megkönnyítettem a dolgom, és a hagymát előre felkockáztam.
  2. A halat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd kis olajon ezeket az oldalakat egy-egy percig sütjük.
  3. Félretesszük pihenni, nyugalom; nem fog sokáig unatkozni. A hal olajára rádobjuk a hagymát és fokhagymát, körülbelül a korábbi 1 percig pirítjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az asztalt paradicsomokat.
  5. Meghintjük ízlés szerint oregánóval, amit mint megtudtam, más néven szurokfűnek is neveznek és bazsalikommal - egyéb nevén királyfű - és hagyjuk, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
  6. Nem maradt más hátra, mint tálalni és nekilátni! Jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pisti Konyhája

Mióta szakács: 2019.05.03.
2 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos lazac

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1352
olívaolaj 1 ek
lazac 125 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 4 db
paradicsomszósz 250 ml
fusilli tészta 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint