r
Nosalty Logó

Toszkán lazac

Pisti Konyhája
Toszkán lazac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1352
Kalória
67.5g
Fehérje
229.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
428.7g
Víz
57.5g
Koleszterin
17.7g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    51262 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 1352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6701 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Indítottam magamnak egy mini versenyt, hogy el tudom készíteni az ételt az alatt az idő alatt, amíg megfő a tészta. Kicsit megkönnyítettem a dolgom, és a hagymát előre felkockáztam.
  2. A halat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd kis olajon ezeket az oldalakat egy-egy percig sütjük.
  3. Félretesszük pihenni, nyugalom; nem fog sokáig unatkozni. A hal olajára rádobjuk a hagymát és fokhagymát, körülbelül a korábbi 1 percig pirítjuk őket.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és az asztalt paradicsomokat.
  5. Meghintjük ízlés szerint oregánóval, amit mint megtudtam, más néven szurokfűnek is neveznek és bazsalikommal - egyéb nevén királyfű - és hagyjuk, hogy egy picit összeérjenek az ízek.
  6. Nem maradt más hátra, mint tálalni és nekilátni! Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Sziasztok! Beköszöntött a jó idő, és az ember minduntalan a szabadba, ne adj isten a tenger mellé vágyik. Hogy az a magyar, vagy egy kicsit nagyobb testvére, mondjuk a Tirrén-tenger az igazság szerint mindegy, ma már szinte bárhova eljuthatunk pár óra repüléssel. Számomra, ami vonzó a tengerekben az a kimeríthetetlen? éléskamrája, az egzotikus, egészséges, változatos és váratlan ízek csodája. Igazi gasztronómiai kincsestárnak tartom a tengeri fogásokat, remélem minél többet lesz alkalmam megkóstolni esetleg elkészíteni. Sajnos idén még nem jutottunk el sem vidékre, sem a vidéknél egy picivel messzebbre sem, így arra gondoltam, megpróbálok a konyhánkba és a tányérunkra varázsolni egy kis mediterrán élményt. El is neveztem Toszkán lazacnak a fogást. Lássuk hogyan készül!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...