r
Nosalty Logó

Toszkán csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Toszkán csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 560 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 3349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Acsirkét feldaraboljuk.
  2. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk,félbevágjuk és a magos belsejét kivájjuk. A mag nélküli részt nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben 3 dkg vajat felolvasztunk, az olajat hozzáöntjük. A csirkét belerakjuk és fehéredésig sütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk.
  4. A gombát feldaraboljuk és a paradicsommal együtt a húshoz adjuk.
  5. Levest öntünk alá, lefedjük és lassú tűzön kb. 60 perc alatt puhára pároljuk.
  6. A maradék vajat a liszttel összedolgozzuk. Ha a hús elkészült, akkor kézzel, kisebb darabokban belemorzsoljuk. Így még egy pár percig főzzük, amíg a mártás kellően be nem sűrűsödik.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16923
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 15.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Prima Konyha magazin júliusi számában találtam ezt a receptet. Az olasz konyha nagy kedvenc nálunk, így hát kipróbáltuk ezt a receptet is. Nagyon finom, különleges húsétel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek