Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán csirke

Toszkán csirke
Toszkán csirke
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Prima Konyha magazin júliusi számában találtam ezt a receptet. Az olasz konyha nagy kedvenc nálunk, így hát kipróbáltuk ezt a receptet is. Nagyon finom, különleges húsétel!


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk.
  2. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, félbevágjuk és a magos belsejét kivájjuk. A mag nélküli részt nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben 3 dkg vajat felolvasztunk, az olajat hozzáöntjük. A csirkét belerakjuk és fehéredésig sütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk.
  4. A gombát feldaraboljuk és a paradicsommal együtt a húshoz adjuk.
  5. Levest öntünk alá, lefedjük és lassú tűzön kb. 60 perc alatt puhára pároljuk.
  6. A maradék vajat a liszttel összedolgozzuk. Ha a hús elkészült, akkor kézzel, kisebb darabokban belemorzsoljuk. Így még egy pár percig főzzük, amíg a mártás kellően be nem sűrűsödik.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pollo alla toscana, vargányás-paradicsomos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
csirke 1 kg
csirkecomb 2 db
paradicsom 4 db
vaj 8 dkg
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
vargánya gomba 10 dkg
csirke alaplé 3 dl
finomliszt 1 evőkanál