r
Nosalty Logó

Spárgával töltött csirkemell

Lizinka_
Spárgával töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz

Tetejére

431
Kalória
46.2g
Fehérje
4.5g
Szénhidrát
25g
Zsír
220.9g
Víz
157.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 431 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 1295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 431 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemelleket egyenként lapjával bevágjuk, de nem vágjuk félbe. Kihajtjuk és a kapott nagy hússzeletet kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és mindegyik hússzeletet megkenünk majonézzel és megszórjuk reszelt sajttal. A hússzelet közepére fektetünk kb. 4-4 darab spárgát úgy, hogy a bimbók kifelé lógjanak. A hús egyik felét ráhajtjuk a spárgára, majd ráhajtjuk a hússzelet másik felét. Ezután fogvájóval rögzítjük.
  3. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük az olajat, a kevéske vizet és a töltött húsokat. Lefedjük alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 perc elteltével kivesszük a sütőből és eltávolítjuk az alufóliát.

Tetejére

  1. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, olajjal, sajttal. Ezzel bevonjuk a sütőből kivett húsok tetejét.
  2. Melléfektetjük a megmaradt spárgákat, ami az ízletes körete is lesz. Visszatesszük a sütőbe és kb. 15 – 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Amikor kész, deszkára emeljük a töltött húsokat. Langyosra hűtjük és félbevágjuk. Körete a mellette sült spárga és párolt rizs.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...