r
Nosalty Logó

Spárgával töltött csirkemell

Lizinka_
Spárgával töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz

Tetejére

431
Kalória
46.2g
Fehérje
4.5g
Szénhidrát
25g
Zsír
220.9g
Víz
157.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 431 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 1295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Tetejére

Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 431 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    662.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemelleket egyenként lapjával bevágjuk, de nem vágjuk félbe. Kihajtjuk és a kapott nagy hússzeletet kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és mindegyik hússzeletet megkenünk majonézzel és megszórjuk reszelt sajttal. A hússzelet közepére fektetünk kb. 4-4 darab spárgát úgy, hogy a bimbók kifelé lógjanak. A hús egyik felét ráhajtjuk a spárgára, majd ráhajtjuk a hússzelet másik felét. Ezután fogvájóval rögzítjük.
  3. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük az olajat, a kevéske vizet és a töltött húsokat. Lefedjük alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 perc elteltével kivesszük a sütőből és eltávolítjuk az alufóliát.

Tetejére

  1. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, olajjal, sajttal. Ezzel bevonjuk a sütőből kivett húsok tetejét.
  2. Melléfektetjük a megmaradt spárgákat, ami az ízletes körete is lesz. Visszatesszük a sütőbe és kb. 15 – 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Amikor kész, deszkára emeljük a töltött húsokat. Langyosra hűtjük és félbevágjuk. Körete a mellette sült spárga és párolt rizs.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek