r
Nosalty Logó

Mexikói csirke

Nemes-Pádár Csilla
Mexikói csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

712
Kalória
50.4g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
236.5g
Víz
73g
Koleszterin
19.3g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2848 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4604.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    807 mg
  • Foszfor
    2897 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2262 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    4009 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2848 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takarék lángon sütjük, ameddig a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.
  2. Ezután hozzáadjuk a csemegekukoricát és a vörösbabot illetve kb 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takarék lángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.
  3. Az ételhez jázmin riszt készítünk. A rizst lemossuk, majd egy lábasba tesszük, és kb 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.
  4. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot. Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek