r
Nosalty Logó

Tortilla 4. -ahogy én szeretem

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tortilla 4. -ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 4019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11181.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    7169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 4019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót, az élesztőt. Beleöntjük a tejet (apránként), az olajat, és összegyúrjuk simára! (Előfordulhat, hogy picivel több tej kell hozzá.)
  2. 8 db cipót csinálunk belőle, amiket szintén kissé még összegyúrunk. Tálba rakjuk, és konyharuhával vagy folpackkal letakarjuk. Állni hagyjuk kb. 2 órát a hűtőben. (Sütés előtt egy kicsivel már vegyük ki a hűtőből, hogy nyújtható legyen.)
  3. Műanyagtálcára vagy a konyhaasztalra kicsi olajat öntünk, és a gombócot kézzel kinyújtjuk. (Nagyon gyorsan és könnyen elérhető a kívánt méret, a lényeg, hogy a szélein se legyen vastag. Ha véletlenül kissé erősebben nyúlunk hozzá, kilukadhat. Ekkor csak csippentsük, "ragasszuk" össze az ujjunkkal. Ha sütés közben még az elején lyukad ki, szintén csak csippentsük össze.)
  4. Ha van valakinek HotPan-je abban, ha nincs, akkor egy nagyobb serpenyőben süssük (én is így szoktam). Akkorára nyújtsuk a tortillát, amekkora a serpenyőnk.
  5. A serpenyőt felforrósítjuk, az első sütésnél tehetünk bele kevés olajat. Nagylángon sütjük, pár pillanat alatt megbarnul az alja. Ekkor megfordítjuk (a lángot lejjebb vesszük, vagy teljesen félrehúzzuk a gázról, nehogy megégjen, míg a feltéteket rátesszük -rutin kérdése), és a már sült felét megkenjük sós tejföllel. Az egyik felére rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. (Én pl. hamburgerhúst -ha lehet kapni, Marthon-t-, sonkaszeleteket, kolbászt, lilahagymát, paradicsomot és reszelt sajtot szoktam rátenni.)
  6. A tészta másik felét ráhajtjuk (kézzel), egy sütőlapát segítségével óvatosan összenyomkodjuk. Pár pillanat múlva, ha már barnul az alja, megfordítjuk. Ha az is szépen világosbarna már, kész is van a tortilla.
  7. Annyit sütünk így meg egyesével, amennyit a család vagy a társaság megkíván. A fel nem használt tészta letakarva a hűtőbe téve másnapig eláll.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24183
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a Tortillásnál így készítik, nagyon szeretjük.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...