Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortilla 4. -ahogy én szeretem

Tortilla 4. -ahogy én szeretem
Tortilla 4. -ahogy én szeretem
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a Tortillásnál így készítik, nagyon szeretjük.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót, az élesztőt. Beleöntjük a tejet (apránként), az olajat, és összegyúrjuk simára! (Előfordulhat, hogy picivel több tej kell hozzá.)
  2. 8 db cipót csinálunk belőle, amiket szintén kissé még összegyúrunk. Tálba rakjuk, és konyharuhával vagy folpackkal letakarjuk. Állni hagyjuk kb. 2 órát a hűtőben. (Sütés előtt egy kicsivel már vegyük ki a hűtőből, hogy nyújtható legyen.)
  3. Műanyagtálcára vagy a konyhaasztalra kicsi olajat öntünk, és a gombócot kézzel kinyújtjuk. (Nagyon gyorsan és könnyen elérhető a kívánt méret, a lényeg, hogy a szélein se legyen vastag. Ha véletlenül kissé erősebben nyúlunk hozzá, kilukadhat. Ekkor csak csippentsük, "ragasszuk" össze az ujjunkkal. Ha sütés közben még az elején lyukad ki, szintén csak csippentsük össze.)
  4. Ha van valakinek HotPan-je abban, ha nincs, akkor egy nagyobb serpenyőben süssük (én is így szoktam). Akkorára nyújtsuk a tortillát, amekkora a serpenyőnk.
  5. A serpenyőt felforrósítjuk, az első sütésnél tehetünk bele kevés olajat. Nagylángon sütjük, pár pillanat alatt megbarnul az alja. Ekkor megfordítjuk (a lángot lejjebb vesszük, vagy teljesen félrehúzzuk a gázról, nehogy megégjen, míg a feltéteket rátesszük -rutin kérdése), és a már sült felét megkenjük sós tejföllel. Az egyik felére rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. (Én pl. hamburgerhúst -ha lehet kapni, Marthon-t-, sonkaszeleteket, kolbászt, lilahagymát, paradicsomot és reszelt sajtot szoktam rátenni.)
  6. A tészta másik felét ráhajtjuk (kézzel), egy sütőlapát segítségével óvatosan összenyomkodjuk. Pár pillanat múlva, ha már barnul az alja, megfordítjuk. Ha az is szépen világosbarna már, kész is van a tortilla.
  7. Annyit sütünk így meg egyesével, amennyit a család vagy a társaság megkíván. A fel nem használt tészta letakarva a hűtőbe téve másnapig eláll.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 573
elküldve: 3
receptkönyvben: 245
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi tortilla, serpenyőben sült lepény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbygirl2
barbygirl2 Sun, 2012-02-12 16:17

Kedves Beja!!Nagyon finom ,ma kipróbáltam,gyermekeim kedvence lett,igaz dupla adagot csináltam és ehhez 1 egész élesztőt tettem.Köszönöm a receptet!!

beja
Beja / beja Sun, 2011-09-11 18:07

Nem értem:-(
Akkor miben kéne próbálkoznod?
Itthon én csak abban tudom csinálni.
De mikor ott dolgoztam,nagy sütőlapon csináltuk.Azon kényelmesebb volt azért:-)))
Te min vagy miben szeretnéd?

Lindy
Lindy / Lindy Wed, 2011-05-25 19:05

Szia!
Ma megcsináltam vacsira.Mindenkinek nagyon ízlett!!!A párom azt mondta, "most már nem kell bemennünk a városba tortilla-ért":))) Ez igaz is.Rendszeres tagja lesz az étlapunknak!Köszönjük!
Üdv.:Linda

beja
Beja / beja Fri, 2011-05-27 10:48

Szia Linda!
Nagy örömöt okoztál nekem!:-)Nagyon örülök,hogy ízlett:-)

503
finomliszt 50 dkg
tej 4 dl
1 ek
napraforgó olaj 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tejföl 175 g
hamburgerhús 15 dkg
pulykamell sonka 10 dkg
kolbász 10 dkg
lila hagyma 1 kis fej
paradicsom 2 közepes db
kígyóuborka 10 dkg
paprika 1 közepes db
gomba 5 dkg
sajt 15 dkg