Hamburgerhús

Hamburgerhús

Leírás

A hamburger az amerikai barbecue egyik alapeleme, a grillezett húspogácsát darált marhahúsból készítik különféle fűszerekkel. Az ételt német telepesek terjesztették el Észak-Amerikában, elnevezése származására utal. Mára világszerte elterjedt a fogyasztása a gyorsétteremláncok terjedésének és népszerűségének köszönhetően. Az eredeti hamburgerhús darált marhahúsból és marhafaggyúból készül 3:1 arányban keverve. Készíthető – és készítik is – bármilyen más hússal és zsiradékkal is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!