Hamburgerhús

Hamburgerhús

Leírás

A hamburger az amerikai barbecue egyik alapeleme, a grillezett húspogácsát darált marhahúsból készítik különféle fűszerekkel. Az ételt német telepesek terjesztették el Észak-Amerikában, elnevezése származására utal. Mára világszerte elterjedt a fogyasztása a gyorsétteremláncok terjedésének és népszerűségének köszönhetően. Az eredeti hamburgerhús darált marhahúsból és marhafaggyúból készül 3:1 arányban keverve. Készíthető – és készítik is – bármilyen más hússal és zsiradékkal is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

6 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.