r
Nosalty Logó

Törött borsos-fügés kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Törött borsos-fügés kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4307.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 1407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon a meleg, mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk benne.
  2. Kenyérdagasztógép üstjébe töltjük a hozzávalókat, és dagasztó-kelesztő programra állítjuk. Sípszónál beletesszük a kb. 1x1 cm-re vágott aszalt fügét.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, kenyér formasütőbe téve, letakarva fél órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, a tetejét vízzel elkevert tojással átkenjük.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x13
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 921
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Törött borsos-fügés kenyér
Évi néni 1830 recept

A mindennapi megszokott kenyerek mellett keresgetem az új, érdekes ízeket. Ezt a kenyeret ketten a férjemmel ettük meg, mert a gyerekemnek nem mertem kínálni -amilyen finnyás-, de nekünk nagyon ízlett. Én pl. sonkával ettem. Izgalmas a többféle íz és állag keveredése. Az eredeti recept fekete borsot ír, de így még izgalmasabbnak tartottam. Biztosan máskor is elkészítem ezt a kenyérkét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!