Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pain Polka

Pain Polka
Pain Polka
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy látványos, ropogos héjú kenyér. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz keverjük össze az élesztőt a vízzel, majd fokozatosan tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy híg tésztát kapjunk. Keverjük át, majd tegyük bele a többi lisztet, és dagasszuk lágy tésztává.
  2. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 4-5 órát.
  3. A tésztához keverjük el az élesztőt a víz felével, majd keverjük bele a többi vizet. Tegyük bele az előzőkben elkészített tésztát, és keverjük, míg feloldódik. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sót, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.
  4. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 ½ órát, amíg duplájára nem nő.
  5. Borítsuk meglisztezett felületre, gyúrjuk át, és formázzuk cipóvá. Lapítsuk el, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Fedjük be megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát, amíg duplájára nem nő.
  7. Hintsük meg a kenyér tetejét liszttel, és éles késsel jó mélyen vagdossunk bele kockás mintát. Hagyjuk állni 10 percig.
  8. Toljuk 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-40 percig, míg barnára sül.
  9. Helyezzük rácsra, hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 837
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, fehér cipó, rácsos tetejű kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

572
finomliszt 115 g
élesztő 7 g
víz 120 ml
friss élesztő 7 g
víz 280 ml
finomliszt 450 g
1 ek
napraforgó olaj 3 ek