Nosalty Logó

Pain Polka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Pain Polka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 2283 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5398.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2283 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz keverjük össze az élesztőt a vízzel, majd fokozatosan tegyünk hozzáannyi lisztet, hogy híg tésztát kapjunk. Keverjük át, majd tegyük bele a többi lisztet, és dagasszuk lágy tésztává.
  2. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 4-5 órát.
  3. A tésztához keverjük el az élesztőt a víz felével, majd keverjük bele a többi vizet. Tegyük bele az előzőkben elkészített tésztát, és keverjük, míg feloldódik. Fokozatosan adjuk hozzáa lisztet és a sót, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.
  4. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 ½ órát, amíg duplájára nem nő.
  5. Borítsuk meglisztezett felületre, gyúrjuk át, és formázzuk cipóvá. Lapítsuk el, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Fedjük be megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát, amíg duplájára nem nő.
  7. Hintsük meg a kenyér tetejét liszttel, és éles késsel jómélyen vagdossunk bele kockás mintát. Hagyjuk állni 10 percig.
  8. Toljuk 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-40 percig, míg barnára sül.
  9. Helyezzük rácsra, hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1890
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Egy látványos, ropogos héjú kenyér. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

De jó, nagyon ötletes a kivitele, és biztos, hogy finom.:-)

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.