Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török joghurtos darás sütemény

Török joghurtos darás sütemény
Török joghurtos darás sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom sütemény. A kihűlt süteményt megszórhatjuk porcukorral, kókuszreszelékkel vagy durvára vágott pisztáciával.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A locsoláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 20x25x6 cm tepsit kevés vajjal kikenünk, és kevés darával kiszórunk. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákavarjuk a folyékony vajat, a joghurtot és a narancshéjat.
  3. A lisztet elkeverjük a darával és a sütőporral, majd tojásos-joghurtos masszához kavarjuk.
  4. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. A vizet a cukorral és a narancslével felfőzzük, pár percig főzzük, míg a cukor felolvad, majd hozzákavarjuk a narancslikőrt.
  6. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, még forrón tetszés szerint négyszögekre, rombuszokra vágjuk, és meglocsoljuk a forró sziruppal. Hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 047
elküldve: 5
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1967 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

540
tojás 3 db
cukor 120 g
vaj 90 g
görög joghurt 375 g
narancshéj 1 tk
búzadara 225 g
finomliszt 75 g
sütőpor 2 tk
víz 150 ml
narancslé 1 narancsból nyert
cukor 100 g
cointreau 1 ek