r
Nosalty Logó

Kevert mákos Vixenne konyhájából

vixenne
Kevert mákos Vixenne konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

849
Kalória
22.6g
Fehérje
149.5g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
23g
Víz
60g
Koleszterin
18.7g
Élelmi rost
85.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Elkészítés

Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Elkészítés

Összesen 5092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Elkészítés

Összesen 265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17357.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    6343 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1704 mg
  • Foszfor
    6173 mg
  • Nátrium
    2827 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    897.1 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 5092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

Elkészítés

  1. A cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport, sót és a kakaóport egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A tej felét lassan adagolva, belekeverjük a tálban lévő hozzávalókhoz.
  3. Ezután hozzáadjuk a masszához a citromlevet, a mákot és a 2 db. tojást. (Természetesen használhatunk igazi citromot, vagy bele is reszelhetjük a héját.)
  4. A maradék tejet a masszához keverjük, és készen is vagyunk a tésztával.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük, és berakjuk a sütőbe.
  6. Sütés után várjuk meg, amíg lehűl, sokkal könnyebb vele tovább dolgozni. Önmagában is nagyon ízletes, de töltve még finomabb. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, és sárgabarack vagy szilvalekvárral megtöltjük. A tetejét porcukorral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régi bevált recept, könnyen és gyorsan elkészíthető, bármilyen alkalmon megállja a helyét. Én 3 dl-es bögrékkel szoktam csinálni, ezért írtam 6 dl tejet. Aki kisebb bögrékkel dolgozik, az abból mérje ki a 2 bögrét.

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...