Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török gyuvecs

Török gyuvecs
Török gyuvecs
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk a lecsó, gyakran készül nyáron. Ez a tartalmasabb, húsos nagytestvére, sok zöldséggel teli, laktató egytálétel. Friss kenyérrel tunkolva fenséges!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha pikánsan szeretjük, kicsi erős paprikát is karikázhatunk bele, vagy csilipehellyel keverjük a fűszerpaprikát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel elkezdjük párolni.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, és feldaraboljuk. A padlizsánt, cukkinit és a burgonyát kockára, a paprikát karikára, a forró vízzel a héjától megszabadított paradicsomot darabokra.
  4. A zöldségeket a húsra rétegezzük: a burgonyával és a cukkinival kezdjük. Kevés sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel meghintjük, egy kiskanál sűrített paradicsomot is teszünk rá. A paprika és paradicsom felével folytatjuk, erre a padlizsánkockák kerülnek, majd fűszerezés következik. Végül a maradék paprikával és paradicsommal fedjük le, és a maradék fűszerekkel megszórjuk.
  5. Az egészet lefedjük, közepes tűzön felforraljuk, majd takarékon kb. 40 perc alatt puhára-készre főzzük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 14 132
elküldve: 2
receptkönyvben: 305
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
246 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos-paradicsomos-padlizsános rakottas, csirkehúsos-paradicsomos-padlizsános rakott, rakott zöldségek csirkemellel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
csirkemell filé 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
víz 1 dl
padlizsán 1 nagy db
cukkini 1 közepes db
burgonya 4 db
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
sűrített paradicsom 20 g
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál