Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kik Alicha - etióp sárgaborsópüré

Kik Alicha - etióp sárgaborsópüré
Kik Alicha - etióp sárgaborsópüré
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted a tunkolós indiai curryket, ezt tuti szeretni fogod. Ez egy egyszerű, tápláló etióp étel, ami nincs megőrülve az intenzív fűszerektől, mint etióp társai. Kurkumával, gyömbérrel feldobva különleges tápanyagbomba, ami felpezsdíti a testet, lelket.

A tastespace.wordpress.com oldalról jött az ötlet.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Edd levesként, főételként, tálald rizzsel, kenyérrel vagy magában. 2-4 főre elegendő. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábasban pároljuk üvegesre a hagymákat, (olaj helyett) használhatunk kis vizet vagy zöldségleves levet.
  2. Adjuk hozzá a fokit, gyömbért, pirítsunk rá egy percet. Mehet bele a víz, kurkuma, só, bors, chili. Fedőt rá, felforraljuk.
  3. Végül tegyük bele a sárgaborsót, okosan lefedve, kis tűzön puhulásig rotyogtassuk, ami nagyjából 45-60 perc. Pürésítsük, ha szeretnénk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 851
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyümölcsosztag

Mióta szakács: 2018.06.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres sárgaborsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

350
vöröshagyma 2 nagy db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
víz 8 dl
kurkuma 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
felesborsó 250 g