r
Nosalty Logó

Almás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MÁgota
Almás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4772.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 2964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a kristálycukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, azzal is alaposan összedolgozzuk.
  3. Belekeverjük a bögre tejet is.
  4. Apránként hozzáadjuk a sütőporral együtt a lisztet és alaposan elkeverjük.
  5. A megmosott almák magházait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk és belekeverjük.
  6. Közben bekapcsoljuk a sütőt 180 C-ra.
  7. Kivajazzuk és kilisztezzük a kerek tortaformát (kb. 26 cm).
  8. Beleöntjük az almás masszát, betesszük a sütőbe, kb. 50 percig sütjük (hőlégkeverés).
  9. A kész édességet tálalás előtt meghintjük porcukorral és felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2597
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 10.

Ajánló

A tehéntejet helyettesíthetjük zabtejjel, a vajat növényi vajjal. Így a tejérzékenyek is nyugudtan fogyaszthatják. Ideális hőlégkeveréssel sütőben sütni. Hagyományos gáztűzhely sütőjében 3-as fokozaton felülről a 2. polcon érdemes sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás torta
MÁgota 4 recept

A lányom talált egy angol nyelvű videós receptet. Kipróbáltam és mindenkinek ízlett, ezért szeretném megosztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili