Nosalty Logó

Tönkölyzsemle Lardee konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lardee
Tönkölyzsemle Lardee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2039 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 2039 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 211 Kcal

Elkészítés

  1. Kb.2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Tálba tesszük a kétféle lisztet, beletesszük a sikért, olajat és sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és összedagasztjuk a tésztát.Ha kell, kevés langyos vizet adunk hozzá. (Tapasztalat, hogy nem szabad sok vizet hozzátenni, mert miután megkelt, nagyon sok lisztet kell még hozzáadni, mert ragadós.)
  3. Félretesszük kelni, az kb. fél óra.(Kelesztő tálban szoktam csinálni, így nem tudom simán mennyi...Jó kis eszköz.)
  4. Ha megkelt, kicsit átdolgozzuk megint, egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre kiformázzuk a zsemléket. (Nem kell túl nagyokat, mert a második kelés alatt még dagadnak egy keveset.)Félretesszük a tepsit letakarva meleg helyre, hogy picit még keljenek.
  5. A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésen olyan 180-200 fokra, és mielőtt betennénk a zsemléket, kenjük meg a tetejüket vízzel,és rakjuk rá a magokat. Aztán mehetnek a sütőbe.Tűpróbáig sütjük, ez kb.30 perc.
  6. Ha megsültek, konyharuhával letakarva hagyjuk őket kihűlni. (Nekem ebből az adagból annyi zsemle lett,mint a képen látható.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1291
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Férjem nem eszi meg a kenyérsütős kenyeret, és most nem volt otthon puffasztott amaránt, amiből szoktam sütni neki, ezért improvizáltam kicsit. Egész jó lett a zsemle. A sikértől kicsit lazább és levegős, nem olyan nagyon sűrű.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek