r
Nosalty Logó

Töltött zsúrkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött zsúrkenyér
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3739 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 622 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8553.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    4628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 3739 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojásokat. Letisztítjuk a héját. Lereszeljük a sajtot, apró kockákra vágjuk az uborkát, a párizsit és a megfőtt tojásokat.
  2. A három zsömlének a belső részét kivájjuk, ezeket apró darabokra csipkedjük. A zsúrkenyerünk két végét levágjuk, egy hosszú pengéjű késsel egyik, majd a másik oldalon is kivágjuk a kenyér belét úgy, hogy kb. 1 cm körbe benne maradjon a kenyér héján. A kenyér belét is apró darabokra csipkedjük.
  3. Ezt egy tálba tesszük, hozzátesszük a sajtot, a tojásokat, az uborkát, a párizsit, sót, borsot, a vajat, ezzel jól elkeverjük, hogy a vaj ne maradjon egészben (ezt megelőzhetjük azzal, hogy az elkészítés előtt 2 órával a vajat kivesszük a hűtőből). Tehát, ha a vajunk jól elkeveredett, hozzátesszük az 1 ek mustárt és apránként a tejfölt. Jól kikavarjuk. Megkóstoljuk, ekkor még sót, borsot tehetünk bele ízlés szerint.
  4. Egy szalonnázó deszkára felállítjuk a kenyerünket, és szépen beletömködjük a tölteléket. Előbb az egyik végén, majd megfordítjuk és a másikon is jól megtömjük a töltelékkel. Ha lazán tesszük bele akkor a töltelék el fog válni a kenyérhéjtól, és szeleteléskor kifordul belőle.
  5. Ha kész, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 21273
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Ajánló

Lehet még bele szép piros kaliforniai paprikát kockázni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában húsvétra szoktam elkészíteni. Ha a töltelékünk valami oknál fogva sűrű lesz, akkor tejföllel, ha híg, akkor kenyérbéllel korrigálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek