r
Nosalty Logó

Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsa
Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4008.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, majd 15 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges egy kis szénsavas ásványvizet is). 8-10 palacsintát sütünk.
  2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, meglocsoljuk a rummal.
  3. A vajjal/margarinnalal vékonyan kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal és a tojássárgákkal.
  5. Hozzáadjuk a túrót és a rumos mazsolát, végül óvatosan a habot is.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A palacsintákat megkenjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd kettévágjuk és a vágott felükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  7. Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a cukorral, vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22515
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

A receptet a Nők Lapjában találtam, kisebb-nagyobb változtatásokkal készítettem el és mondhatom forrón is, hidegen is csuda finom! Én elkészítettem azt a változatot is, amikor egy sor túrós, egy sor barack lekváros palacsintával felváltva raktam teli az edényt, ez is nagyon finom lett, de számos variáció lehet, kinek-kinek az ízlése szerint

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek