r
Nosalty Logó

Töltött tök 2. (vega)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött tök 2. (vega)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 752 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1502 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2235 micro
Összesen 752 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4471 micro
Összesen 1502 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt másfélszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk,sózzukés kb. 20 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, leszűrjük és hideg vizet engedünk rá.
  3. A tököket megmossuk, levágjuk a szárrészt, kettévágjuk és kanállal kikaparjuk a magokat. Kissé megsózzuk.
  4. Az aljáról is levágunk egy vékony csíkot, hogy az így készített talpon jobban megálljanak a tepsiben.
  5. A töltelékhez összekeverjük a bulgurt, az apróra vágott hagyma felét, a felkockázott sajtot és tojást, majd betöltjük a tök-csónakokba.
  6. (Ha még nagyon fiatal a tök, és a közepében csak magkezdeményezések vannak, akkor a kivájt részeket összevágjuk, a hagyma másik felével, és a kapor vastagabb száraivalegyütt a tepsibe tesszük. Ha megpárolódott, akkor villával összetörjük és a mártáshoz adjuk.)
  7. Egy jénai tálba állítjuk a tököket, és kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt készre pároljuk.
  8. A mártáshoz a lisztet az olajban fehéredésig melegítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, és felforraljuk, végül beletesszük az apróra vágott kaprot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 29815
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött tök 2. (vega)
ze(n)derta 188 recept

Igazán jó érzéssel tölt el, hogy hétről-hétre újabb zöldségcsodák jelennek meg a piacon. A fantáziánk szabadon szárnyalhat...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ajánlom mindenkinek, mert isteni finom. Bár kicsit módosítottam, mert néhány alapanyag hiányzott hozzá. Nem volt füstölt sajtom, csak trappista, ezért a bulgur forrázó vizét egy Maggi füstölt kockával és kevés frissen ?rölt borssal ízesítettem. A mártáshoz pedig a hagyma másik felét megpároltam az olívaolaj és pici vaj keverékében, ebbe tettem a lisztet, majd - mivel tejszín sem volt - tejjel és tejföllel engedtem fel. Végül a kaporral és a sóval ízesítettem. Szuper finom lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?